У Пущі Водиці намагаються вкрасти 0,5 га заповідних земель – депутат



Будиночки колишнього табору "Вогник". Фото zametkiev.livejournal.com

У Пущі Водиці через тіньові схеми намагаються привласнити 5 земельних ділянок загальною площею 0,5 га на заповідній території.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив депутат Київради Дмитро Банас.

Мова йде про землю на вулиці Юнкерова в Оболонському районі столиці, справа тягнеться ще з 1993 року.

"0,5 гектара у Пущі Водиці приватні особи намагаються привласнити незаконно", - наголосив депутат.

Він підкреслив, що ці ділянки знаходяться в історичному ареалі, на землях рекреаційного призначення.

"Це державний курорт "Пуща-Водиця". Раніше тут був дитячий оздоровчий табір "Вогник" з традиційними дерев’яними будиночками. Історія захоплення майна стартувала у 90-их. Тоді будиночки табору на підставі купівлі-продажу опинилася у складі великого майнового комплексу, який був зареєстрований за організацією орендарів орендного підприємства "Чинбар"", - розповів Банас.

Фото zametkiev.livejournal.com

Він додав, що у 2000 році "Чинбар" на підставі угоди купівлі-продажу передав право власності на нежитлові приміщення (дерев’яні будиночки табору "Вогник") ТОВ "Гештальт Консалтинг Груп".

"Далі на підставі низки суддівських рішень, наказів та інших документів майно табору опинилося у власності житлово-будівельного кооперативу "Проект-Житло".  Після цього члени кооперативу змоделювали спір, і за рішенням зборів вийшли з "липового" кооперативу та розділили між собою майно колишнього дитячого табору "Вогник". А саме – 5 дерев’яних будинків. Таким чином, у 2009 році приватні особи отримали право власності на колишнє майно табору", - пояснив Банас.  

Внаслідок рішень Третейських судів, приміщення тимчасових дерев’яних корпусів дитячого оздоровчого табору "Вогник" на папері перетворилися в житлові дачні будинки.   

"Однак учасники махінації тепер вирішили піти ще далі – безкоштовно отримати у власність земельні ділянки, на яких розташовані незаконно привласнені будинки колишнього табору "Вогник". З таким клопотанням теперішній власник звернувся до Київської міської ради", - обурився Банас.

 

Наразі депутат підготував проект рішення Київради, щоб не дозволити приватизувати земельні ділянки у Пущі Водиці.

"Пропоную створити тут заклад для оздоровлення дітей або реабілітації наших бійців, які повертаються з фронту. Це буде правильно і справедливо", – підсумував Банас.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ