Директорів спортшкіл, які платити зарплати "мертвим душам", звільнять



Фото veronika-hramkova.blogspot.com

Керівники двох спортивних шкіл – "Сюїта" та "Лідер", де аудит виявив порушення на понад мільйон гривень та втрати на 700 тисяч гривень за 2012-2014 роки, будуть звільнені.

Про це під час робочої наради сказав перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, повідомляє сайт Київської адміністрації.

За його словами, наступний крок – повний внутрішній контроль усіх існуючих шкіл для недопущення такої ситуації у інших спортивних школах Києва.

"Факти перевірки встановили, що впродовж понад двох років спортшколи тримали на роботі та платили зарплатню людям, які навіть не проживали в Україні. І стаж, і гроші нараховували без будь-яких документів, без підстав – це підтвердили результати перехресної перевірки", – заявив Пліс.

Він також дав доручення вибірково провести аудит і перевірку дитячих спортивних закладів.

"Якщо бодай де ситуація повториться – відповідальності не уникнути не лише керівникам навчальних закладів, але й відповідальним особам вище", – наголосив Пліс.

За даними КМДА, сума, яка витрачається на утримання однієї спортшколи, становить близько 2 мільйонів грвиень. Усього в Києві нараховується понад 80 спортивних шкіл.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ