Арку Дружби народів не зноситимуть – Мінкульт



Фото з facebook Yulia Datsenko

Міністерство культури не має наміру зносити Арку Дружби народів у Києві.

Про це у facebook повідомила прес-секретар міністра культури Євгена Нищука Юлія Даценко.

"Арку дружби народів наразі ніхто не збирається ламати. Ця тема потребує широкого громадського обговорення. Та скульптурна композиція, що (є – ред.) нині, ділиться на монумент під аркою і саму конструкцію арки. Зараз очевидно, що саме цей пам'ятник чудово виглядатиме як приклад соціалістичного мистецтва в потенційному Музеї тоталітарних режимів (які є по всій Європі), саму ж арку ніхто не чіпає", - написала вона.

Даценко додала, що наразі є кілька ідей від різних людей про те, що буде поруч з аркою.

"Зокрема, є проект покійної Захи Хадід – "Будинок музики", були висловлювання, щоб на виконання Указу Президента про вшанування подвигу Героїв АТО, монумент їм розмістити десь у центральній частині містає, і були люди, які приводили до прикладу місце біля Арки, також були ідеї розширити цей монумент на цілий Пантеон Героїв, що у всі часи захищали суверенність України (серед них були би і ті, хто віддав свої життя на Сході України). Знову ж таки – щодо місця рішення не прийняте, бо необхідні широкі обговорення", - написала вона.  

Даценко наголосила, що наразі все це є темою до ґрунтовної дискусії.

"Заголовки ж були спровоковані питанням в ефірі ток-шоу. Про будь-які думки та дії у цьому напрямку ми ОБОВ'ЯЗКОВО широко всіх інформуватимемо та залучатимемо до ґрунтовної дискусії", - підсумувала прес-секретар міністра.

Як відомо, днями міністр культури Євген Нищук заявив, що Арку Дружби народів "за будь-яких умов повинні будуть знести".

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ