Конкурс на головного архітектора Києва відбудеться ще раз



Фото gazeta.zn.ua

Конкурс на посаду головного архітектора Києва буде оголошено заново.

Про це у facebook повідомила член Конкурсної комісії на директора Департаменту містобудування Київської міської державної адміністрації – головного архітектора Києва Оксана Величко.

"Конкурсна комісія з обрання головного архітектора міста припинила своє існування. І .. перетворилася в робочу групу, метою якої буде напрацювати рекомендації для нової комісії, ініціювати розділення посад: головний урбаніст (заступник мера) та директор департаменту, напрацювати необхідні зміни до законодавства, які сприятимуть більш прозорій роботі галузі в цілому", - написала вона.

"На сьогодні ще очікується від Кабміну порядок залучення громадськості до конкурсної комісії на Б категорію держслужбовців . Одразу після погодження буде оголошення про залучення громадськості (1 міс), її відбір у комісію і, сподіваюся, новий старт", - додала Величко.

Водночас, як повідомив керівник конкурсної комісії Олександр Спасибко, наразі вже окреслено, як працюватиме робоча група.

"Будуть отримані нормативно-правові акти від Нацдержслужби, на засіданнях робочої групи обговорено та затверджено весь перелік робочих питань від функціоналу посади, вимог до кандидатів і до графіку проведення конкурсу, створено нові правила і процедури", - повідомив він у facebook.

Чиновник наголосив, що проведення конкурсу на вакантну посаду має відбутися відповідно до нового закону "Про державну службу", що вступив в силу з 1 травня.

"Орієнтовно з 10 червня можемо оголошувати відкритим процес залучення та відбору громадськості до конкурсної комісії. Буде створено нову конкурсну комісію та оголошено новий конкурс. Сам конкурс буде тривати близько двох місяців", - додав Спасибко.

Він подякував членам конкурсної комісії та кандидатам, що брали участь у попередньому конкурсі, і запросив їх до участі в новому.

Як відомо, попередній конкурс, оголошений восени 2015 року, провалився.

Ще перед початком конкурсу більше сотні столичних проектів та ініціатив просили Кличка забезпечити прозорість та незаангажованість цього конкурсу.  

На початку конкурсу активісти висловили побоювання, що столичні чиновники мають намір максимально непомітно для громади призначити головного архітектора Києва. 

2 березня конкурсна комісія відмовилася від зобов’язань щодо критеріальної оцінки кандидатів та вибрала фіналістів "плюсиками". Так було відібрано 5 фіналістів.

Тоді спільнота активістів відкликала своїх членів з конкурсної комісії: Євгенію Кулебу та Наталію Кондель-Пермінову.

Вони також оголосили про можливість судової блокади поточного конкурсу до вступу в силу в травні нового закону про Державну службу, згідно з яким критеріальна оцінка буде єдино можливою.

Після низки публічних консультацій, експерти та активісти напрацювали сім конструктивних пропозицій до конкурсної комісії, які дозволять повернути суспільну легітимність конкурсу.

Конкурс затягувався, фінальне засідання комісії 11 березня,  де мали оголосити переможця конкурсу, не відбулося.  

Згодом керівник конкурсної комісії Олександр Спасибко заявив, що фіналісти презентують свої стратегії громадськості з 14 по 18 березня. Однак 14 березня презентації так і не розпочалися.

Під час засідання комісії 15 березня активісти влаштували під мерією концерт. Октет "Дніпро" зіграв кілька пісень про Київ, щоб члени комісії робили правильний вибір. 

19 березня Кличко закликав конкурсну комісію нарешті обрати головного архітектора столиці, інакше він буде вимушений перервати конкурс.

30 березня Кличко таки призупинив проведення конкурсу на посаду головного архітектора столиці.

Українська правда. Київ  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ