Під Києвом підлітки влаштували нічні перегони. Поліція стріляла



Фото поліції

У Броварах під час затримання неповнолітніх хуліганів, які влаштували нічні перегони, поліцейські застосували вогнепальну зброю.

Про це повідомляє сайт Головного управління Нацполіції області.  

"Нічні перегони на великій швидкості в Броварах влаштували троє неповнолітніх друзів, а для максимального екстриму один з пасажирів їхав на даху іномарки. На законну вимогу поліцейських вони не зупинились і намагалися втекти. Після того, як було травмовано поліцейського, правоохоронці застосували вогнепальну зброю", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що "Шкоду", яка рухалась на великій швидкості, і на даху якої лежало тіло, правоохоронці помітили під час патрулювання.

"Поліцейські посигналили, і той, хто знаходився верхи, швидко заліз в салон через вікно. А водій іномарки тільки пришвидшив рух уже в зворотному напрямку", - додали у поліції.

Патрульні одразу викликали підмогу і почали переслідувати авто. Невдовзі трьом екіпажам вдалося заблокувати рух "Шкоді".

"У цей час водій вискочив з автівки і почав тікати, а пасажир сів за кермо і, намагаючись продовжити рух, здійснив наїзд на правоохоронця. Для зупинки автотранспорту працівники поліції застосували табельну вогнепальну зброю. Утікач загальмував тільки тоді, коли кулі влучили у колесо", - йдеться в повідомленні.

Затриманими виявилися троє неповнолітніх: один 14 років та двоє 15-річних. З’ясувалось, що  найменший з друзів взяв автівку у свого батька без дозволу.

Правоохоронець з переламом лівої гомілки перебуває у лікарні. 

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк. Досудове слідство триває.

Як відомо, вночі 7 лютого київська патрульна поліція під час переслідування BMW, яке порушувало ПДР і їхало на високій швидкості, застрелила 17-річного хлопця, який у компанії трьох інших чоловіків перебував у машині.

Трьох інших молодих хлопців затримали, вони перебували у нетверезому стані.

24-річний Ростислав Храпачевський – водій BMW, що брав участь у нічній погоні зі стріляниною, визнав, що був п'яним за кермом чужого авто, але переконаний, що патрульні мали на меті не затримати порушників, а убити.

Національна поліція відсторонила від служби співробітників, які брали участь у погоні із загибеллю підлітка у ніч на 7 лютого у Києві.

Адвокат Храпачевського Станіслав Іваницький заявив, що під час переслідування поліцейські стріляли в автомобіль не тільки під час руху, а й під час зупинки. 

16 лютого столична Прокуратура проводила обшуки у будівлі Управлінні патрульної поліції Києва у зв’язку з розслідуванням нічної погоні зі стріляниною 7 лютого.

Прокуратура Києва повідомила про підозру у вчиненні злочину інспектору патрульної поліції Сергію Олійнику, який брав участь у нічному переслідуванні BMW та застрелив 17-річного пасажира авто.

19 лютого Печерський районний суд Києва відправив патрульного Сергія Олійника під арешт на 2 місяці.  

А водія BMW Ростислава Храпачевського, підозрюваного в опорі поліції, Голосіївський райсуд Києва 1 березня випустив із-під варти під особисте зобов'язання.

Прокуратура Києва оскаржила це рішення.

10 березня Київський Апеляційний суд змінив запобіжний захід водію "шаленого BMW" Ростиславові Храпачевському, помістивши його під цілодобовий домашній арешт. 

27 квітня суд продовжив патрульному Олійнику запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 17 червня. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ