Київ отримує менше 40% коштів від парковки, решта в тіні – заступник Кличка



Фото segodnya.ua

За рік київський бюджет отримує близько 35 мільйонів гривень паркувального збору, однак це лише близько 40% коштів, які надходять від парковки, решта – у тіні.

Про це в інтерв’ю Лігабізнесінформ заявив заступник мера з транспортних та інфраструктурних питань Ілля Сагайдак.

"КП "Київтранспарксервіс" збирає ці кошти і сплачує до бюджету паркувальний збір.  Щорічно – близько 35 мільйонів гривень", - сказав він.

При цьому, за словами чиновника, значно більше коштів перебуває в тіні.

"За моїми підрахунками, від 60% і більше. Якщо тут навести порядок, то в найближчі 5 років Київ зможе збирати з усіх парковок від 500 мільйонів до 1 мільярда гривень щорічно", - наголосив Сагайдак.

Водночас він додав, що на вулицях Києва продовжать працювати люди в оранжевих жилетках, що збирають плату за парковку.

"Розумію, що доки вони є на вулицях, люди не будуть вірити, що ми відходимо від стихійної парковки, і особливо від корупції. Тому я в першу чергу зацікавлений в максимально швидкому запровадженні автоматичної системи оплати і прийняття законів у парламенті. Після цього парковувальників на вулицях не буде. Корупцію переможе системність", - підсумував Сагайдак.

Як відомо, у 2014 році мер Києва Віталій Кличко заявив, що має намір створити в столиці широку мережу платних парковок і домогтися прийняття закону про евакуацію неправильно припаркованих авто.

У 2014 році одне паркомісце КП "Київтранспарксервіс" приносило місту дохід у сумі 1 гривня 10 копійок на місяць. 

Пізніше  Київська адміністрація створила робочу групу з питань розвитку парковочного простору.

З 25 листопада 2014 року у центрі столиці стартувала реформа парковки: з автоматами і без паркувальників. 

З січня 2015 року столична влада обіцяла розпочати проводити публічні аукціони і тендери на облаштування сучасних парковок у Києві, бо, за словами Кличка, у Києві на мільйон авто є лише 6 тисяч паркомісць. Однак станом на травень 2016 року цього не відбулося.

У Києві за 4 місяці 2015 року звільнили 75 контролерів паркувальної служби та 9 начальників районних підрозділів паркувального сервісу, які не давали чеків за парковку. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ