Самопоміч назвала столичну владу Титаніком, що йде на дно



Фракція "Самопомочі" у Київраді заявляє, що недостатня професійна підготовка столичної влади, політична за ангажованість та управлінські практики минулого ведуть до управлінської кризи.

"Наразі Київська міська державна адміністрація є кораблем Титанік, який врізався в айсберг управлінської проблеми", - йдеться в повідомлені.

У "Самопомочі" нагадали, що з 14 квітня Київрада фактично не працює.

"Неефективність і бездіяльність керівництва міста призвели до того, що засідання блокуються депутатами, які мають конкретні вимоги до керівництва міста. Столичні управлінці нездатні налагодити діалог з депутатами. Ситуація дійшла до абсурду, коли 21 квітня у міськраді невідомі люди у військовому одязі побили депутатів, але до сьогоднішнього дня немає результатів службового розслідування з боку керівництва КМДА щодо інциденту", - йдеться в повідомленні.

У "Самопомочі" наголосили, що проблеми управління містом виникли давно. 

 

"Незважаючи на численні пропозиції та перестороги від частини депутатського корпусу і громадських активістів, маємо зростаючий вал управлінських колапсів", - наголосили у "Самопомочі".

Наслідками цього за 5 місяців депутати назвали:

- банкрутство банку "Хрещатик", про яке попереджали депутати і експертна спільнота; 

- неадекватні проектні ідеї, як то проектування паркінгу на Михайлівській площі, що є зоною історичних пам’яток ЮНЕСКО;

- скандали із забудовою Сінного ринку, Голосіївського лісу і Микільської слобідки;

- конфлікт на озері Качиному з побиттям киян;

- повний провал запровадження конкурсного призначення керівників департаментів адміністрації (зокрема, головного архітектора Києва) та комунальних підприємств.

Для виходу з ситуації, що склалася, "Об’єднання "Самопоміч" наполягає на суспільному погодженні громадою міста нової редакції "Закону про столицю України" і його ухвалення Верховною Радою.

 

"Ми вимагаємо: від ЦВК – призначити вибори до районних в місті Києві рад; від Київради – розширити повноваження районних рад; від Міського Голови – подати на затвердження Київради антикорупційну програму КМДА; від державних службовців, службовців органів місцевого самоврядування, депутатів – неухильно виконувати вимоги законів "Про державну службу" та "Про запобігання корупції"", - підсумували в "Самопомочі".    

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ