Київхліб продовжує ліпити свої кіоски просто на газони. ФОТО



ПАТ "Київхліб", на який не один раз скаржились місцеві жителі, продовжує знищувати міські газони, ставлячи на них свої кіоски.  

Так, черговий великий МАФ уночі 19 травня з’явився на газоні прибудинкової території по вулиці Харківське шосе, 12.

"Моєму обуренню немає меж! Не раз вже обіцяли, що не буде цих кіосків на газоні. Прокидаюсь вранці – тут просто під вікнами оце одоробло! Кіоск привезли вночі, ймовірно, щоб мешканці не завадили поставити його на газоні", - обурився місцевий житель Костянтин.

 

"Думаю, що ще зробили на прохання алкоголіків, щоб їм дешевше закуску купувати: бо у 20 метрах від цього кіоска – дві наливайки, де п’ють від самого ранку", - додав він.

 

Водночас, за словами Костянтина, менше, ніж у ста метрах від кіоска, який поставили на газон, є невеликий заасфальтований майданчик, де щоденно збирається маленький ринок. Раніше там були МАФи, наразі їх прибрали, ймовірно, через відсутність договорів.

"Українська правда. Київ" звернулася до народного депутата, радника мера з питань благоустрою Дмитра Білоцерковця, він наголосив, що ставити кіоски на газоні не правильно.

 

"Я зараз звернусь до вашого мажоритарного депутата, бо цими питаннями він займається, якщо є місце, куди можна переставити кіоск з газону, то це питання можна вирішити за 2 дні", - сказав Білоцерковець.

Мажоритарник від 53-го округу Дніпровського району Олександр Міщенко відзначив, що кіоск встановили на прохання мешканців.

"Так, я займався цим питанням, бо кіоск соціального хліба просили мешканці. МАФ мали встановити – правда, не знаю, де саме, бо ці точки район пропонує і показує. Але стояти на газоні він не може – це неправильно!", - наголосив депутат.

 Заасфальтований майданчик. І невеликий ринок. 

Він пообіцяв взяти це питання під особистий контроль.

"Я візьму це питання під контроль, щоб зробити так, щоб кіоск і не заважав нікому і не стояв ні в якому разі на зеленій зоні. Якщо уже є таке місце, куди можна його переставити, то це питання вирішиться. Не миттєво, але за 3-4 це питання врегулюємо", - пообіцяв Міщенко.

 Наливайка і перші її "гості" станом на 9:00

Водночас, як повідомила згодом помічник Міщенка Льоля Розбицька, перенести кіоск на майданчик, де риночок, не можливо – через лінію електропередач.

"Це єдине місце, де можна його поставити. Ми пропонували багато місць, але там комунікації, там лінія електропередач. Перенести на ту сторону не можна. Бо це буде порушення, як на мене, то поставити на траві – менше порушення, ніж на комунікаціях", - сказала Розбицька.

За її словами, про цей кіоск просили багато мешканців району.

"Може, не з будинку 12, але з інших будинків, у нас багато підписів. Перенести кіоск не можна, можна лише прибрати, але чи краще це буде для тих пенсіонерів, які про нього просили", - сказала Розбицька.

Вона висловила припущення, що, можливо, згодом мешканці звикнуться з кіоском під вікнами.

"А в "Київхлібі" нам обіцяли, що там урани встановлять, що слідкуватимуть за порядком", - підсумувала Розбицька.  

Як відомо, перші кіоски "Київхліба" почали з’являтися ще у березні 20915 року. І відразу викликали обурення місцевих мешканців, бо МАФИ "росли" просто на газонах.

Однак тоді "Київхліб" заявив, що знищує газони своїми кіосками через бабусь і машини. 

Після цього скандалу міська влада запевнила, що проконтролює, щоб кіоски "Київхліба" не стояли на газонах та не заважали пересуванню людей.  

Але згодом Білоцерковець відзначив, що столична влада не може ні оштрафувати "Київхліб" за знищені газони, ні змусити їх відновити трав’яний покрив у столиці.  

Водночас у "Київхлібі" 1 квітня 2015 року запевнили "Українську правду. Київ", що усі знищені газони будуть відновлені.

Однак, попри обіцянки не нищити столичні газони, компанія продовжила ставити свої магазини на міських клумбах та зелених зонах.  Зокрема, поставила кіоск за парканчик на газоні вулиці Овруцької – просто біля дому на той час депутата Київради від "УДАРу" Олени Єскіної.

Після скарги депутата кіоск прибрали з зеленої зони. 

Однак скарги інших мешканців тоді залишились без реакції – так, на вулиці Градинській ларьок встановили на газоні біля супермаркету, на вулиці  Лаврухіна – просто на тротуарі, на Луначарского, 1/2 – на газоні перед будинком, на лісовому масиві – на єдиному клаптику трави на прибудинковій території.

Фото УП.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ