Депутати блокують засідання Київради



Фото з facebook Олесь Маляревич

Станом на 10:40 засідання Київради не розпочалося через блокування трибуни депутатами.

Про це у facebook повідомила керні вик фракції ВО "Батьківщина" Тетяна Меліхова.

"Засідання досі не розпочалося. Погоджувальна рада за участі голів фракцій досі не закінчилася. Депутати блокують роботу сесії", - написала вона.

За словами Меліхової, блокування відбувається тому, що на цьому пленарному засіданні депутатам мали надати відповіді на поставлені питання щодо побиття депутатів 21 квітня.

"Мер мав би провести службове розслідування і повідомити депутатів про його результати. Чи отримаємо відповіді – побачимо", - підсумувала Меліхова.

Водночас член фракції "Солідарність" Олесь Маляревич назвав депутатів ВО "Свобода" та ВО "Батьківщина", які блокують роботу ради, неробами і популістами.

"Черговий парад ідіотизму в залі Київради. "Свобода" блокує з самого ранку сесію, "Батьківщина" теж, щоб долучитися до протестувальників фотографується на фоні заблокованої президії", - написав він у facebook.

Як відомо, 21 квітня фракції "Свобода", "Об'єднання "Самопоміч" і "ВО "Батьківщина" заблокували трибуну Київради, протестуючи проти будівництва паркінгу на Михайлівській площі. Київрада перенесла засідання на 28 квітня, 

Того ж дня невідомі особи у зеленій формі, бронежилетах і при зброї захопили перший поверх Київради, а пізніше побили депутатів від ВО "Свобода".

Засідання 28 квітня не відбулося - його перенесли на 12 травня. 

Засідання Київради 12 травня не могло розпочатися 3 години через блокування трибуни. 

Депутати таким чином вимагали звіту начальника поліції щодо побиття киян біля озера Качиного, яке збираються забудувати, та побиття депутатів Київради у дворі міськради невідомими особами у камуфляжі та балаклавах 21 квітня.  

12 травня депутати не розглянули жодного питання з порядку денного. Лише заслухали доповідь керні вика поліції Києва Андрія Крищенка й в.о. прокурора Києва Олега Валендюка щодо побиття депутатів. Мер Києва Віталій Кличко оголосив перерву в засіданні Київради до 17 травня.

Українська правда. Київ 

 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ