На Трухановому острові планують створити екозону



Фото zn.ua

Київська адміністрація має намір створити екозону на Трухановому острові.

Про це в інтерв'ю "Українським новинам" заявив депутат Верховної Ради, радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець.

"На Трухановому острові з'явиться перша в місті екозона. На в'їзді будуть надаватися послуги оренди велосипедів, уже створена велика паркувальна зона, поступово будуть проводитися ландшафтні роботи, відкриються барбекю-зони", - сказав він.

Радник мера наголосив, що створення такої зони має на увазі максимальне обмеження транспорту.

"Торік ми пробували обмежити в'їзд транспорту, але "Київтранспарксервіс" погано реалізовував цей проект, і цього року є сенс повністю обмежити в'їзд транспорту", - сказав Білоцерковець.

Він зазначив, що обмеження не буде поширюватися тільки на співробітників спортивних баз, які розташовані на території острова.

Як відомо, 9 квітня користувачів соцмережі обурив пост Маші Симович про те, що вона "хапонула" шматок Труханового острова і планує його роздавати в оренду, а також образливі висловлювання дівчини про бійців АТО.

Користувачі соцмережі ідентифікували Симович як дочку диригента симфонічного оркестру Ігоря Симовича і професора консерваторії Таїсії Мороз, також відому як Маша Черрі.

Згідно з даними ресурсу youcontrol.com.ua, які публікують у мережі, угода, ймовірно, оформлена фірмою ТОВ "Релакс-Ейр" (Relax-Air), яку заснували Ганна-Марія Симович та громадянин РФ Єгор Привалов.

Екс-секретар Київради Олексій Резніков заявив, що за минулої каденції Київради депутати не передавали в оренду жодних ділянок на Трухановому острові.

Згодом стало відомо, що Київське інвестиційне агентство планує реалізувати 8 інвестиційних проектів на Трухановому острові. Серед них велосипедні та інформаційні хаби, кафе та барбекю-зони, мотузковий парк, вейкбординговий центр тощо.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ