У Києві зменшать кількість реклами і заборонять "розтяжки"



Фото hmarochos.kiev.ua

У червні столиця може отримати нову концепцію рекламного простору міста, яка змінить правила розміщення реклами у Києві та призведе до зменшення кількості рекламоносіїв.

Про це заявив заступник голови КМДА Олексій Резніков, повідомляє сайт міської влади.

За словами заступника мера, нині проект обговорюється з профільними асоціаціями, з основними гравцями ринку – соціально відповідальним бізнесом.

"Процес напрацювання умов та пунктів концепції вже на завершальному етапі, тож наприкінці травня ми плануємо внести проект до Київради, аби він пройшов процедуру та був погоджений профільними комісіями і, сподіваюсь, у червні буде прийнято позитивне рішення", – сказав Резніков.

Концепція включатиме, серед іншого, уточнення дозволених та заборонених форматів конструкцій та їхніх розмірів, схеми розміщення реклами на території міста, буде приділено увагу безпеці пішоходів – рекламні конструкції не повинні перешкоджати пішохідному руху.

Відтак, відстань між сіті-лайтами буде не меншою, ніж 40 метрів, а між білбордами – 150 метрів, що призведе до скорочення кількості даних видів конструкцій.

Медіафасадам заборонять працювати вночі (з 22:00 до 7:00), а такий вид носія, як трол (рекламна розтяжка) взагалі буде заборонений.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ