З набережної на Поштовій вигнали незаконно припарковані авто. ФОТО



На в’їздах на пішохідну набережну на Поштовій площі встановили обмежувачі для авто.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив заступник мера Києва Ілля Сагайдак.

"Сьогодні на трьох основних в’їздах на набережну встановили обмежувачі для авто, бо пішохідна зона має бути пішохідною", - сказав він.

Сагайдак додав, що ці півкулі буде непросто вирвати, бо вони мають спеціальне кріплення і вдвічі важчі – одна важить 170 кг.

 

Чиновник пояснив, що встановлення обмежувачів є експериментом.

"Якщо ми побачимо, що мешканцям це добре сприйняли і користуються пішохідною зоною, немає там проблем, то експеримент вдалий. Якщо ж всі будуть кричати "що ви наробили, нема де паркуватися", то будемо спілкуватися, обговорювати, як вирішити ці питання", - сказав Сагайдак.

 

Він також наголосив, що з набережної прибрали незаконно встановлені авто кав’ярні та намети.

"Там було дві кавамашини, так звані равлики, МАФ кальянний і шаурма. Вони стояли незаконно. На сьогодні їх там вже немає", - сказав Сагайдак.

 

Він пообіцяв слідкувати за тим, щоб авто і МАФи не провернулись на набережну, і закликав мешканців не бути байдужими, а долучатися до вирішення міських проблем – зокрема, повідомляти про незаконні парковки або торгівлю.

 

Як відомо, раніше столичні мешканці скаржились, що з приходом тепла пішохідна зона біля Дніпра на Поштовій площі перетворилась на суцільну велетенську парковку для авто.  

А дерева у діжках привезені для красивого відкриття площі за участю мера у серпні минулого року усі посохли і перетворились на смітники.

Радник мера з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець заявивв, що столична влада до 1 липня встановить півсфери-обмежувачі для авто на набережній на Поштовій площі. 

Фото надані Іллею Сагайдаком 

Ірина Балачук. Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ