З липня на набережну на Поштовій не пустять авто – радник мера



Фото Київтранспарксервіса

Столична влада до 1 липня встановить півсфери-обмежувачі для авто на набережній на Поштовій площі.  

Про це "Українській правді. Київ" повідомив народний депутат, радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець, коментуючи те, що набережна стала суцільною парковкою.

"До 1 липня на Поштовій площі з’являться на півсфери, щоб обмежити проїзд авто там, де за знаками заборонене паркування", - сказав він.

Білоцерковець додав, що перші півсфери почнуть встановлювати уже в травні.

"Ця робота триває. Всі вже забули, що ми півроку тому встановили обмежувачі на Хрещатику. Наступна у планах – Поштова", - запевнив радник мера.

Він також додав, що на набережній на Поштовій може розміщуватись лише 4 об’єкти сезонної торгівлі (намети, напої та морозиво) і один – пересувної (автокав’ярня).

"Це легко побачити на сайті Департаменту промисловості та розвитку підприємництва. На Набережно-Хрещатицькій є лише одна законна точка з розміщення пересувної торгівлі і чотири намети. Якщо їх там більше, то стоять вони незаконно", - наголосив Білоцерковець.

За даними сайту, щодо цих точок спершу мають бути проведені торги.

 

"У нас є меморандум з підприємцями. Ми не можемо демонтувати пересувну торгівлю у 1 та 2 зонах, доки не будуть проведені найближчі торги по цій території. Вони заплановані на 10-15 травня", - сказав радник мера.

Коментуючи ситуацію з сухими деревами на Поштовій, Білоцерковець сказав, що ці дерева належать не місту, а підряднику реконструкції Поштової площі – компанії "Альтіс".

"Альтіс" купив ці дерева під гарантійний термін. КО "Київзеленбуд" просив ці дерева взяти на баланс, щоб мати змогу їх поливати, але "Альтіс" відмовився. Дерева досі у власності підрядника. Зараз з ним проводять нараду і будуть вимагати, щоб підрядник терміново за гарній ним терміном замінив ці дерева. З 36 дерев, що засохли, 20 були хворі і не прижилися, а 16 засохли через відсутність поливу", - сказав Білоцерковець.

Як відомо, раніше столичні мешканці скаржились, що з приходом тепла пішохідна зона біля Дніпра на Поштовій площі перетворилась на суцільну велетенську парковку для авто.  

А дерева у діжках привезені для красивого відкриття площі за участю мера у серпні минулого року усі посохли і перетворились на смітники.

Ірина Балачук, Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ