У Києва буде своя "конституція"



Фото m316.com.ua

До кінця року у Києві з’явиться новий Статут територіальної громади міста.

Про це заявив заступник голови КМДА Олексій Резніков під час круглого столу з питань оформлення публічних просторів Києва, повідомляє сайт міської влади.

Він наголосив, що наразі місто має документ, який носить назву "Статут міста Києва", проте де-факто в цьому документі нічого не врегульовано, окрім проведення загальних зборів та місцевих ініціатив.

"Міський голова Віталій Кличко виступив з ініціативою розробити новий статут – нашу "маленьку Конституцію" міста. Наразі в нас немає документу, який би стояв на захисті прав та інтересів територіальної громади Києва. Для того, щоб місто розвивалось, система повинна бути зрозумілою та стабільною", - наголосив Резніков.

Він додав, що статуту міста вже понад 14 років, але він не працює і не відповідає вимогам киян.

"Він не дає можливості ані громадянам впливати на владу, ані владі почути громадян", – сказав Резніков. 

За словами заступника мера, у новому документі будуть врегульовані та враховані всі спірні питання, починаючи від визначення символіки міста, повноважень райрад, механізмів реалізації прав громадян та вирішення питань місцевого значення, закінчуючи реальною охороною культурної спадщини Києва та іншими важливими питаннями, які й на досі не вирішені.

За прогнозами Резнікова, новий Статут міста може бути прийнятий вже наприкінці осені.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ