Депутат Київради виграв 20 "сміттєвих" тендерів на майже 12 мільйонів



Фото kmr.gov.ua

ТОВ "Крамар Рісайклінг", після того як її керівник Олег Костюшко став депутатом Київради, почало вигравати тендери на вивезення та утилізацію сміття.

Так, за 2015 рік товариство виграло 20 тендерів на суму 11,7 мільйона гривень, що у понад 5 разів більше, ніж у попередні роки.  

Про це повідомляє Антикорупційний штаб Києва у facebook.

"Минулого року ТОВ "Крамар Рісайклінг", яке належить депутату Київради Олегу Костюшку і його брату, вдалося виграти 20 тендерів на загальну суму 11,7 мільйона грвиень. Вражаючий результат на фоні попередніх років, адже протягом останніх п’яти років середній "тендерний врожай" депутата коливався від 1 до 2,5 мільйона грвиень за рік", - йдеться в повідомленні.

 

Вперше Костюшка було обрано в міську раду в травні 2014 за списками партії Кличка-Порошенка. Активісти відзначають, що через півроку "тендерні перемоги самі посипались на голову депутата".

На чергових місцевих виборах восени 2015 року Костюшка переобрали депутатом, а товариство продовжило вигравати тендери.

"Достатньо цікавими є способи, якими були отримані тендерні перемоги. 715 тисяч гривень фірма Костюшка отримала за переговорною процедурою – без жодної конкуренції. Так було підписано чотири тендерні угоди. Договори ще на 7 мільйонів гривень було укладено за результатами тендерів, де фірма мала лише одного суперника. Таким чином Крамар Рісайклінг уклав ще вісім угод", - йдеться в повідомленні.

Також відзначається, що єдиним конкурентом компанії депутата був ФОП Меркулов Віталій Валерійович, контактний телефон якого збігався з телефоном з сайту "Крамар Рісайклінг".

"Більше того, в 2012 Віталій Валерійович був офіційним спостерігачем Олега Костюшка на 222 окрузі на виборах народних депутатів. Костюшко з Меркуловим розігрують тендери між собою не перший рік. В 2014 "Крамар Рісайклінг" отримав три підряди завдяки лояльності ФОП Меркулов", - наголошують в Антикорупційному штабі.

Також відзначається, що у Київраді обох скликань Костюшко перебував в постійній комісії з житлово-комунального господарства.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ