Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/571e3737773d9/
Українська правда
Київ

У Києві спіймали дезертира, який збирав гроші нібито для бійців

25.04.2016  18:26


Фото поліції

У столиці спіймали чоловіка, який збирав гроші на допомогу військовослужбовцям, але використовував їх для власного збагачення.

Як повідомляє сайт Головного управління Нацполіції Києва, чоловік упродовж року "працював" на території аеропорту "Київ".

Правоохоронці встановили, що чоловіка в 2015 році судили за дезертирство, участі у бойових діях та в АТО він не брав, а допомогу збройним силам України не надає.

"За час своєї діяльності зловмисник встиг зареєструвати благодійну організацію та збирав гроші нібито на допомогу бійцям АТО. Однак на офіційний запит до Міністерства оборони правоохоронці отримали відповідь: дана організація жодної допомоги військовослужбовцям не надає", - йдеться в повідомленні.

Чоловік зізнався, що "працював" майже кожного дня по 3-4 години.

"Одягнувшись у військову форму, чоловік просив гроші як у громадян України, так і в іноземців. Щодня "заробіток" чоловіка становив близько 5000 гривень", - йдеться в повідомленні.

Наразі правоохоронці проводять всебічну перевірку діяльності "благодійника".

Розпочали кримінальне провадження за ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.