Кличко: алкоголь в МАФах не продаватиметься!



Фото прес-служби мера

Мер Києва Віталій Кличко назвав події, що відбулися на вулиці Здолбунівській 19-20 квітня та під Київрадою 21 квітня провокаціями, які повинні отримати оцінку правоохоронних органів.

Про це він сказав на засіданні Аникорупційної ради 25 квітня, повідомляє прес-служба політика.

"Мене в четвер не було в Києві, я був у відрядженні. І те, що відбувалося під цим приміщенням бачив вже на відео та фото. Це – ганьба! Забезпечувати порядок та наводити лад повинні правоохоронці. І вони мають з’ясувати, хто були ці люди, які брали участь в провокаціях, та дати оцінку таким діям!" – зазначив Кличко.

Він закликав власників МАФів шукати компромісу шляхом переговорів, а не шантажем і перекриванням Хрещатика.

"Кияни не хочуть розливайок по всьому місту. До того ж криміногенна ситуація у столиці погіршилася, і 80% правопорушень вчиняють у стані алкогольного сп'яніння. Тож алкоголь в МАФах не продаватиметься!" – наголосив Кличко.  

Він також відзначив, що столична влада підготувала проект рішення Київради щодо заборони продажу алкогольних напоїв в магазинах та торгових мережах після 23:00.

Як відомо, вранці 21 квітня під Київрадою близько 2 сотень людей протестували проти заборони продажу алкоголю у малих архітектурних формах Києва.

В обідню пору вони почали штурмувати Київраду.

Крім того, 21 квітня невідомі особи у зеленій формі, бронежилетах і при зброї захопили перший поверх Київради, а пізніше побили депутатів від ВО "Свобода".

17 березня Київрада заборонила продаж алкоголю в тимчасових спорудах торговельного та культурно-побутового призначення (МАФах).

8 квітня це рішення Київради підписав мер Києва Віталій Кличко.  

12 квітня розпорядження КМДА про заборону продажу алкоголю у малих архітектурних формах вступило в силу.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ