Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/571dbbfac59c5/
Українська правда
Київ

У Києві з'явилося еко-таксі на електромобілях

25.04.2016  09:40


З 22 квітня в столиці працює перша служба таксі, автопарк якої складається виключно з електромобілів.

Про це пише Аin.ua.

Окрім відсутності шкідливих вихлопів, "Оксі-Таксі" має й низку інших зручностей: планшет для пасажира, безкоштовний Wi-Fi і можливість оплати карткою.  

Наразі автопарк екологічного таксі налічує 12 електроавто Nissan Leaf, до кінця року його планують збільшити до кількох сотень. (хочуть купувати по два десятки таксі на місяць).

 

Крім того, долучитися до проекту можуть інвестори – будь-хто може охочий може купити Nissan Leaf (вартість близько $ 20 тисяч) і здати в оренду службі "Оксі-Таксі", заробивши на цьому.  

Тарифи у таксі трохи вищі за середні по місту. Наприклад, маршрут від метро "Кловська" до "Нивок" в найдешевшої службі таксі обійдеться в 80 гривень, в дорогій – у 115 гривень, а в "Оксі-Таксі" - у 100 гривень.

 

У електромобілів є одна особливість: авто не надто швидке – якщо водій вичавить 100 км/год, то заряд може несподівано закінчитися.

 

Заряджаються транспортні засоби "Оксі-Таксі" в мережі станцій експрес-зарядки. Поки таких станцій в Києві лише дві: на проспекті Науки і вулиці Здолбунівській. Скоро планують відкрити ще одну неподалік від Борисполя.

Фото ain.ua 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.