Нічні маршрутки запустять до кінця травня – Прокопів



Фото zorge-richard.livejournal.com

Секретар Київради Володимир Прокопів прогнозує, що нічні маршрути міського пасажирського транспорту запрацюють у найближчий місяць.

Про це він заявив на прес-конференції 22 квітня, говорячи про електронні петиції, повідомляє УНІАН.

Прокопів зазначив, що саме петиція про нічні маршрути в Києві є прикладом успішного втілення ідеї, ініційованої киянами.

За його словами, наразі відбувається закупівля автобусів для нічних маршрутів, що будуть курсувати від залізничного вокзалу на Виноградар і Харківський масив, і з Кадетського Гаю через залізничний вокзал і Хрещатик на Троєщину.

"Маршрути пропрацьовані, і є вже наказ департаменту транспортної інфраструктури щодо створення цих маршрутів. Зараз йде безпосередньо, згідно з нашою програмою соцекономрозвитку, закупівля рухомого складу, який буде задіяний", - сказав Прокопів.

На запитання, коли будуть запущені відповідні перевезення, він відповів, що питання – більше до Департаменту транспорту КМДА.

"Але станом на вчорашній вечір наказ про впровадження таких маршрутів департаменту вже побачив світ. Боюсь назвати точну дату, але думаю, що – найближчий час, питання кількох тижнів", - сказав Прокопів.

Як відомо, відповідна електронна петиція 20 листопада 2015 року набрала 10 тисяч 854 підписи при мінімально необхідних 10 тисячах.

У січні 2016 року постійна комісія Київради з питань транспорту, зв'язку та реклами розглянула петицію та підтримала її.

Йшлося про відкриття чотирьох нічних автобусних маршрутів (з 23:00 до 6:00):

- "Залізничний вокзал – житловий масив "Виноградар" (проспект Свободи);

- "вулиця Кадетський Гай (із заїздом на залізничний вокзал) – житловий масив Троєщина";

- "Залізничний вокзал (через Центральний) – житловий масив Харківський";

- "Житловий масив "Новобіличі" (по проспекту Перемоги із заїздом на Залізничний вокзал) – Лісовий масив".


 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ