На Позняках б’ють киян на замовлення КП – депутат



Відповідальність за конфлікт між громадою та представниками забудовника біля озера Качиного в Дарницькому районі лежить на керівництві КМДА.

Про це на брифінгу 20 квітня заявив депутат Київради від "Об’єднання "Самопоміч", голова постійної комісії з питань регламенту та депутатської етики Олег Макаров.

"Біля озера Качиного б'ють киян на замовлення київського комунального підприємства "Житлобудінвест-УКБ". Це КП є власністю киян. Воно не має жодного права фінансувати побиття мешканців Києва. Відповідальність за діяльність КП лежить на міському голові та керівництві КМДА", - відзначив депутат.

 

За словами Макарова, ненормально, коли керівник цього комунального підприємства В’ячеслав Непоп, який є депутатом Київради, незважаючи на домовленість про створення робочої групи для комплексного вирішення проблеми навколо озера, дає такі накази або робить вигляд, що нічого про це не знає.

 

"Пролилася кров, зламані руки, людей забирають швидкі. Представники громади, Київради та забудовника мають вирішити проблему без кровопролиття. З усіма за і проти ми не можемо допустити пролиття крові в центрі Європи через забудову", - наголосив депутат.

 

Член комісії з екологічної політики Ганна Сандалова додала, що поліція повністю захищає інтереси забудовника.

 

За її словами, присутні на місці події силовики не захищали киян.

Як відомо, 20 квітня на скандальному будівництві на місці озера Качине на вулиці Здолбунівській знову були сутички тітушок з місцевими мешканцями, які протестують проти забудови. Постраждали дві жінки. 

Вранці 19 квітня невідомі у чорних масках і на камуфльованих машинах розгромили наметове містечко мешканців, що виступають проти будівництва висотки на вулиці Здолбунівській, і приймальні нардепів.

По вулиці Здолбунівській на розі з проспектом Григоренка запроектований 6-секційний панельний житловий будинок на 1276 квартир з дворівневим підземним паркінгом. За даними Київради, 8% житлової площі об’єктів буде передано постраждалим від "Еліта-Центр". 

Забудовником виступає КП "Житлоінвестбуд-УКБ", керівником якого є депутат Київради від "Солідарності" В’ячеслав Непоп. 

Здати будинок в експлуатацію планують у 2016-2017 роках.

Для цього ще навесні 2015 року почали засипати озеро Качине, проти чогокатегорично виступають місцеві жителі. 

Забудовник переконує, що, ніякого озера там немає, є лише багниста територія.  

Мовляв, за даними КО "Інститут генерального плану міста Києва" (лист від 02.12.2014 року №03-1001), на "згаданій земельній ділянці водні об’єкти відсутні, а земельна ділянка підтоплюється ґрунтовими водами із можливістю їх виходу на поверхню".

Міська влада поки не відреагувала на конфлікт.

А столичні жителі тим часом виходять на акції протесту і зупиняють будівельну техніку.

Вони також написали петицію проти будівництва на сайті петицій до Київради. 

Фото "Самопомочі"

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ