На скандальній забудові на Позняках знову сутички – постраждали мешканці. ФОТО

20.04.2016  11:32

1 2 3 4 5 6 7

На скандальному будівництві на місці озера Качине на вулиці Здолбунівській знову сутички тітушок з місцевими мешканцями, які протестують проти забудови. 

Про це у facebook-спільноті "Оборона Позняків-Осокорків від тотальної забудови" написали місцеві жителі.

"Народе, б’ють на озері!!! Не сидіть!!! Дійте!!! У пам’ять небесної сотні, виходьте!!!!!", - написала місцева жителька Тамара.

Відзначається, що вранці 20 квітня забудовник знову намагається завезти будівельну техніку на територію озера.

Як повідомляє УНІАН, в результаті зіткнень "тітушок" з противниками забудови постраждали, як мінімум, дві жінки. В даний час медики з Червоного Хреста надають їм допомогу.

На місці події також присутні працівники поліції, однак, за словами мешканців, вони стоять на стороні забудовника разом з тітушками.

За даними УНІАН, наразі бійка забудовників з протестувальниками відновилася. На будівельний майданчик починає в'їжджати автокран в оточенні "тітушок".

Місцеві мешканці кидають у них землю та каміння. Однак автокрану вдалося заїхати.

"Поліція фактично сприяла тому, щоб кран заїхав на забудову. Спецпризначені в обладунках стояли осторонь і ніяк не реагували на те, що відбувається. Наразі будівельний кран знаходиться біля озера, а "тітушки" заблокували прохід до озера для активістів", - відзначає УНІАН.

 

Як відомо, вранці 19 квітня невідомі у чорних масках і на камуфльованих машинах розгромили наметове містечко мешканців, що виступають проти будівництва висотки на вулиці Здолбунівській, і приймальні нардепів.

По вулиці Здолбунівській на розі з проспектом Григоренка запроектований 6-секційний панельний житловий будинок на 1276 квартир з дворівневим підземним паркінгом. За даними Київради, 8% житлової площі об’єктів буде передано постраждалим від "Еліта-Центр". 

Забудовником виступає КП "Житлоінвестбуд-УКБ", керівником якого є депутат Київради від "Солідарності" В’ячеслав Непоп. 

Здати будинок в експлуатацію планують у 2016-2017 роках.

Для цього ще навесні 2015 року почали засипати озеро Качине, проти чогокатегорично виступають місцеві жителі. 

Забудовник переконує, що, ніякого озера там немає, є лише багниста територія.  

Мовляв, за даними КО "Інститут генерального плану міста Києва" (лист від 02.12.2014 року №03-1001), на "згаданій земельній ділянці водні об’єкти відсутні, а земельна ділянка підтоплюється ґрунтовими водами із можливістю їх виходу на поверхню".

Міська влада поки не відреагувала на конфлікт.

А столичні жителі тим часом виходять на акції протесту і зупиняють будівельну техніку.

Вони також написали петицію проти будівництва на сайті петицій до Київради. 

Фото з facebook

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ