20 квітня у столиці стартує Книжковий арсенал



Фото day.kyiv.ua

20-24 квітня у Києві відбудеться VI міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал", що об’єднує літературу і мистецтво.

Про це повідомляє сайт Мистецького арсеналу.

Відзначається, що цього разу Книжковий Арсенал презентує розширену міжнародну секцію ярмарку та сцену "Кафе Європа". Тут уперше буде представлений колективний стенд німецьких видавництв та спеціальна програма у партнерстві з Франкфуртським книжковим ярмарком.

У програмі фестивалю запланована участь відомих письменників, філософів, літературних діячів та митців з більш ніж 10 країн. 

Зокрема на Книжковий Арсенал завітають такі видатні автори, як Етгар Керет, Зиґмунт Мілошевський, Томас Главініч, Ігнасій Карпович, Каталін Доріан Флореску, Карола Ханссон , інтелектуали Мішель Онфре та Ларс Свендсен, Райнер Кунце, Бернд Шухтер, Свенья Ляйбер, Манана Менабде та інші.

Тема дитячої програми 2016 року – "Особистість і особливе" - охоплюватиме такі важливі питання, як розвиток індивідуальності, повага до іншості, толерантність, а також соціалізація дітей з особливими потребами.

Почесний гість дитячої програми – всесвітньо відомий шведський письменник Ульф Старк.

Фото tsn.ua

Серед інших спецпрограм – поетична сцена, майданчик ілюстраторів, Платформа незалежних, малих книгарень, проект від об’єднання малих видавців Малі.ua, креативні лабораторії від IZOLAB, Платформа електронного контенту, події від фестивалю фантастики Littera Con, французько-українська виставка ілюстрації Pictoric, поетичний майданчик Meridian Czernowitz, проект "Література як соціальна дія" Ірини Славінської, проект "Література і катастрофа" Євгена Стасіневича тощо.

Крім того, працюватиме Видавничий майданчик, виставки і майстер-класи з ілюстрації, виставка art book, майстерня текстового дизайну, друкарські майстерні, кафе мальованих історій та графічної прози, майданчик мистецького самвидаву.

23 квітня відбудеться Ніч Книжкового Арсеналу.

А в ніч на 24 квітня – Ніч у бібліотеці, під час якої бібліотеки Києва відкривають свої двері для відвідувачів. На читачів чекатимуть діджей-сети, перфоменси, виставки ілюстрацій, презентації книг, кінопокази тощо.

З програмою Книжкового арсеналу можна ознайомитись ТУТ.

З Дитячою програмою – ТУТ.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ