Суд повернув у держвласність будівлю колишньої контори Єврейського кладовища



Фото з сайту прокуратури

Суд повернув у державну власність будівлю колишньої контори Єврейського кладовища у Шевченківському районі Києва.

Про це повідомляє Прокуратура Києва.

"За позовом прокуратури Києва у державну власність витребувано будівлю колишньої контори Єврейського кладовища, яка безпосередньо пов’язана з трагічною історією Бабиного Яру та розташована на вулиці Мельникова, 44", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що вказана будівля була зведена в 1892 році для розміщення контори Єврейського кладовища, а наразі є пам’яткою культурної спадщини місцевого значення.

За радянських часів будівля перебувала у віданні організації профспілок СРСР, після розпаду якого мала перейти у власність держави в особі Фонду державного майна.  

Фото з сайту прокуратури

"Однак у 2007 році на підставі незаконних рішень судів спірне майно перейшло у власність Київської міської ради профспілок та у подальшому без згоди Фонду державного майна незаконно відчужено приватній структурі на підставі договору купівлі-продажу", - пояснили у відомстві.  

У зв’язку з цим прокуратура пред’явила позови до суду про визнання недійсними та скасування договору купівлі-продажу вказаних приміщень та витребування їх у державну власність.

"Суд погодився з доводами прокурора та задовольнив позови у повному обсязі", - підсумували у прокуратурі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ