У Кличка надурили киян: Андріївський узвіз досі не пішохідний



Фото з facebook

Пропри обіцянки влади зробити Андріївський узвіз пішохідним з 21 жовтня 2015 року, вулицею досі ганяють авто. Питання перекриття гальмує сама столична влада.

Про це у facebook написала координатор процесу громадського обговорення проекту обмеження руху на Андріївському узвозі від компанії "Еста Холдинг" Юлія Нікітіна.

Вона наголосила, що болларди (стовпчики, що виїжджають) в трьох точках Андріївського, а також система управління, камери і новий оптоволоконний кабель, що мінімізує витрати на інтернет, були встановлені і підготовлені до запуску ще в червні 2015 року.

"Проект повністю профінансований меценатом, компанією "Еста Холдинг", бюджетних грошей в проекті немає взагалі. Весь цей час ми (меценат) не можемо передати систему на комунальний баланс, болларди все ще знаходяться на балансі компанії "Еста Холдинг", що робить їх включення неможливим з точки зору закону", - написала Нікітана.

Вона додала, що технічно система обмеження руху повністю готова уже 9 місяців і може запрацювати у будь-який момент.

"Зараз передача боллардів зависла в чергове на кілька місяців з двох причин. Перша – необхідне рішення Київради про прийняття їх на баланс, і нам поки ніхто не дає відповіді, коли це може статися. Друга – для того, щоб їх віддати, ми повинні укласти постійний договір про електропостачання. Ми говоримо про необхідність укласти такий договір з літа 2015 року, однак для цього нам потрібно отримати технічні умови на прокладання кабельних трас від "Київавтодору". А "Київавтодор" нам ці умови просто не дає", - пояснила Нікітіна.

Вона нагадала, що замовником проекту є місто Київ в особі КП "Інженерний центр", яке взагалі не бере участі у втіленні проекту в життя.

"Всім цим замовник проекту просто не займається і все. Відповідь на питання "Чому досі не перекритий Андріївський" досить проста і дуже сумна – тому що з якихось причин міська влада цього не хоче", - підсумувала Нікітіна.

Як відомо, 17 липня 2014 року мер Києва Віталій Кличко попросив ДАІ якнайшвидше забезпечити обмеження транспортного руху Андріївським узвозом.

Про систему регулювання транспортного руху на узвозі заговорили у травні 2015 року. 

У вересні директор Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА Олександр Спасибко запевняв, що на початку жовтня Андріївський узвіз стане пішохідною вулицею.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ