У столиці запрацює "Школа обізнаного киянина"



Фото minipedia.org.ua

Незабаром у столиці з’явиться "Школа обізнаного киянина", яка навчатиме людей ефективно управляти будинком.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє сайт міської влади.

"Ми плануємо запустити в роботу "Школу обізнаного киянина", яка працюватиме на трьох рівнях: загальна інформація для всіх мешканців, більш глибинна – для тих, хто планує займатися управлінням, а також на рівні підвищення кваліфікації для тих, хто вже здійснює управління", – сказав Пантелеєв.

Він розповів, що з січня столична влада отримала понад 120 звернень від мешканців багатоповерхівок, які виявили бажання створити ОСББ.

І запевнив, що місто сприятиме мешканцям будинків, де ще не створено ОСББ, щоб вони могли обирати того, хто управлятиме й обслуговуватиме їхній будинок.  

"1 липня не стане критичною точкою для киян, які не визначаться з формою управління будинком. Ми створили 10 муніципальних компаній у Києві, які працюють вже понад 1,5 роки. Якщо мешканців не влаштує призначений управитель, вони зможуть його переобрати, зібравши збори, до 1 липня, через місяць або рік", – пояснив Пантелеєв.

Він додав, що сьогодні люди мають широкий вибір: створити ОСББ, приймати рішення через збори, не створюючи ОСББ, залишатися на обслуговуванні в ЖЕКах, допоки люди не дійдуть компромісу щодо зміни управління.

Як відомо, господарями житлового будинку є його мешканці. У Києві здійснено приватизацію житлових будинків на рівні 95%, тобто практично всі будинки знаходяться у спільній сумісній власності мешканців.

Власне, будинки, які за звичкою прийнято називати "комунальною власністю", давно не є такими.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ