На новини про мерію і утримання комунальних ЗМІ витратять 170 мільйонів



Фото dnevnyk-uspeha.com

Київрада затвердила цільову програму "Київ інформаційний" на 2016-2018 роки вартістю 170,3 мільйона гривень.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні 14 квітня, повідомляє прес-служба міськради.

На виконання Програми передбачено 170,3 мільйона гривень (132,7 мільйона гривень – видатки із міського бюджету, решта 37,6 мільйона гривень – інші джерела фінансування, в тому числі власні надходження комунальних ЗМІ).

Основні завдання програми – сприяння діяльності телебачення та радіомовлення, друкованих ЗМІ, заснованих Київрадою, забезпечення їхньої фінансової підтримки, зміцнення матеріально-технічного стану комунальних ЗМІ, підвищення професійної підготовки фахівців інформаційних підрозділів, забезпечення контент-адміністрування сайту КМДА.

Згідно з документом, на взаємодію з електронними ЗМІ різних форм власності щодо висвітлення діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування передбачено 134,7 мільйона гривень.

На взаємодію з друкованими ЗМІ різних форм власності – 26,9 мільйона гривень.

На видання та друк книжкової, поліграфічної та іншої продукції в Програмі закладено 2,6 мільйона гривень та ще 0,6 мільйона гривень на видання, пов'язані з друкуванням поетичної та прозової збірки авторів профільних творчих спілок та громадських організацій столиці.

На моніторинг ЗМІ, інтернет-ресурсів та соцмереж, а також співпрацю з інформаційними агенціями та інститутами громадянського суспільства спрямують 1,3 мільйона гривень.

На забезпечення розвитку цифрових технологій передбачено 4,2 мільйона гривень.

Мета програми полягає у забезпеченні системного інформування населення про актуальні питання соціального, економічного та культурного розвитку Києва, плани, програми, рішення та ініціативи міської влади тощо через комунальні ЗМІ.

Наразі до них належать: телеканал "Київ", радіостанція "Голос Києва", газета "Вечірній Київ".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ