На Трухановому острові хочуть набудувати вело- та інфохабів, кафе і барбекю



Фото weloveua.com

На Трухановому острові планують реалізувати 8 інвестиційних проектів, серед яких велосипедні та інформаційні хаби, кафе та барбекю-зони, мотузковий парк, вейкбординговий центр тощо.

Про це у facebook написав голова фракції "Самопоміч" у Київраді Сергій Гусовський.  

У коментарі "Українській правді. Київ" він висловив побоювання, що інвестконкурс можуть сфабрикувати, а замість створення рекреаційної зони, на острові облаштують "зону кафе і барбекю".

"12 квітня інвестиційна комісія КМДА розглядала 8 проектів, які планують втілювати на Трухановому острові". Замовником реалізації проектів визначено КП "Київський міський центр розвитку міського середовища", а замовником підготовчих (передконкурсних) робіт – КП "Київське інвестиційне агентство"", - сказав Гусовський.

Він додав, що ці проекти мають запрацювати цього літа, однак жодних передпроекних напрацювань на комісії не показували.  

"Що нас (депутатів – ред.) не влаштовувало? Що це 8 окремих проектів, вони не об’єднані в єдиний, вони різні за функціональним призначенням. Є інфохаб, який навряд чи приноситиме коштів, і є барбекю, який точно приноситиме кошти. Також нас насторожило те, що ці проекти перегукуються з тим, про що раніше писала Маша Симович. Тобто є оця Маша Симович, яка вскрила цю ситуацію, що, може, там вже є ті, кому щось пообіцяли, і ці конкурси будуть профанацією, а не конкурсами. Диму без вогню не буває", - сказав керівник столичної "Самопомочі".

 

Наразі він надіслав на імена керівників обох установ депутатські звернення щодо надання інформації про усі подальші дії, умови, на яких будуть реалізовуватись ці проекти і т.і.

"Ми з’ясуємо, що там буде, які умови конкурсів, наскільки вони відповідають розвитку саме рекреаційної структури Труханового острова. Щоб не вийшло так, що щось комусь вже пообіцяли і тепер для нього все проводять", - додав Гусовський.

Він запевнив, що у випадку, якщо хтось вирішив подерибанити острів, то його фракція зробить усе, щоб цього не допустити, якщо рішення розумні і покликані розвивати острів – то їх підтримають.  


"Тримаємо ситуацію на контролі. Про всі подальші дії щодо Труханового острова будемо інформувати громаду", - пообіцяв Гусовський.

Як відомо, 9 квітня користувачів соцмережі обурив пост Маші Симович про те, що вона "хапонула" шматок Труханового острова і планує його роздавати в оренду, а також образливі висловлювання дівчини про бійців АТО.

Користувачі соцмережі ідентифікували Симович як дочку диригента симфонічного оркестру Ігоря Симовича і професора консерваторії Таїсії Мороз, також відому як Маша Черрі.

Згідно з даними ресурсу youcontrol.com.ua, які публікують у мережі, угода, ймовірно, оформлена фірмою ТОВ "Релакс-Ейр" (Relax-Air), яку заснували Ганна-Марія Симович та громадянин РФ Єгор Привалов.

Екс-секретар Київради Олексій Резніков заявив, що за минулої каденції Київради депутати не передавали в оренду жодних ділянок на Трухановому острові.

Ірина Балачук. Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ