Київська поліція щодня отримує 1 тисячу дзвінків про кримінальні злочини



Фото kievcity.gov.ua

У Києві непроста криміногенна ситуація – поліція щодня отримує 5 тисяч дзвінків, з них 1 тисяча щодо кримінальних злочинів.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції роботи Служби 102 12 квітня, повідомляє сайт КМДА.

"Сьогодні непроста ситуація, зокрема і криміногенна. І потрібно, щоби правоохоронці оперативно реагували на звернення киян. Служба 102 кожен день отримує приблизно 5000 дзвінків, з них 1000 – повідомлення про кримінальні правопорушення", - сказав мер.

Він наголосив, що безпека кожного киянина і гостя міста – це пріоритет для столичної влади, тому місто намагається всіляко допомогти поліції.

"Ми зараз впроваджуємо у столиці систему відеоспостереження, завдяки якій поліцейські зможуть працювати ефективніше і швидше розкривати злочини", – зазначив Кличко.

Встановлення камер відеоспостереження відбувається в рамках системи управління містом Smart City.

На цей рік у програмі "Безпечна столиця" передбачено близько 50-60 мільйонів гривень.

Їх спрямують на обладнання сучасного центру реагування, на встановлення апаратури для прийому запису з відеокамер і власне встановлення відеокамер, зокрема таких, які зможуть розпізнавати обличчя людей і номерні знаки автомобілів.   

Як відомо, раніше у Києві запровадили також безкоштовні курси англійської для Служби 102, адже багато дзвінків надходить і від іноземців.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ