"Нові обличчя" захопили Коцюбинську міськраду і штампували рішення - журналіст



Фото з блогу Федорів

Вночі з п'ятниці на суботу відбулося захоплення будівлі селищної ради Коцюбинського депутатами "Нових облич". У суботу вони змінили в будівлі замки.

Про це  у блозі на "Українській правді. Київ" пише екс-депутат ради, журналіст Ірина Федорів.

"Люди, яким пощастило потрапити в середину будівлі зафільмували, як депутати штампували якісь рішення печаткою, якої не могло бути в депутатів, бо селищна голова Ольга Матюшина їм її не передавала", - наголосила Федорів.

Вона нагадала, що Матюшина стоїть за збереження Біличанського лісу, за який громада  воює вже 7 років.

"Це мільярдні інтереси дерибанників та мера Ірпеня Володимира Карплюка. Саме він має ділянку в подерибаненій частині лісу. Саме він задекларував рекордні 67 квартир. Як думаєте, в чиїх інтересах він буде працювати?", - додала журналіст.

За її словами, Матюшина провела громадський аудит і виявила корупційні схеми, не піднімає тарифів і судиться з монополістами.

"У п'ятницю вона виграла суд на 1,5 мільйони в такого монополіста (бюджет селища – 7 мільйонів) і депутати партії мера-забудовника вирішили виголосити їй недовіру. На підтримку приїхав десант депутатів з усіх підконтрольних населених пунктів Приірпіння. І, звісно, тітушня", - пише Федорів.

За її словами, виголосили недовіру з порушенням законів та процедур.

У неділю біля Будинку культури зібралося майже півтисячі людей. Приїхали нардепи, депутати облради, голова райради і навіть очільник Київської області, який назвав дії "Нових облич" "у певній мірі захватом влади".  

"Дуже приємно бачити організований громадський рух. Те, що відбулося нагадує в певній мірі захват влади," – каже голова ОДА. Люди ці слова зустріли аплодисментами.

"Віче проголосувало за те, що Матюшина залишається селищною головою, а депутатів треба розпустити. Під відповідним зверненням до ВРУ підписалися близько 400 односельців. Також люди вимагають притягнути до відповідальності тих осіб, які самовільно захопили будівлю ради, зняли замки і штампували рішення", - підсумувала Федорів.

 

Протистояння навколо Коцюбинської селищної голови триває. Будівля селищної ради. Зараз.

Опубліковано Olga Chervakova 10 квітня 2016 р.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ