Будинок Грушевського, 4Б може обвалитися – депутат



Історичний будинок на Грушевського, 4Б може спіткати доля будинку на Богдана Хмельницького, 12.

Про це заявила голова комісії Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики Вікторія Муха, повідомляє прес-служба фракції "Солідарність".

"Будинок на вулиці Грушевського 4Б, зі 150-річною історією – у небезпеці. Власник затіяв ремонтні роботи. Уже знищенні віконні рами і перегородки", - сказала вона.

Муха наголосила, що завдяки небайдужій громадськості, які постійно чергують на місці та періодично викликають представників поліції, будівельні роботи вдається зупинити.

Фото з facebook Ігоря Луценка

"У Києві всього декілька будинків, які зберігають архітектуру старого Хрещатика, і ми докладемо всіх зусиль аби допустити їх руйнування", - запевнила депутат.  

За словами Мухи, у міськраді вже створили робочу групу, яка вивчить ситуацію, що склалася навколо будинку на вулиці Грушевського, 4Б.

До роботи комісії будуть залучені представники всіх профільних Департаментів КМДА, депутатський корпус, представники прокуратури, поліції та Державної архітектурно-будівельної інспекції, експерти та громадськість.

Як відомо, 25 лютого в аварійному будинку на вулиці Богдана Хмельницького, 12-14 обвалились перекриття з 4 по 1 поверх. Під завалами опинились будівельники.  

Вранці 27 лютого з-під завалів на вулиці Богдана Хмельницького вилучили тіла 2 загиблих чоловіків.

Екс-депутат Київради Олена Єскіна запевняє, що трагедії могло не бути.

Вона наголошує, що до обвалу історичного будинку і двох смертей призвела байдужість та бездіяльність чиновників.

Єскіна, будучи депутатом, говорила про можливу трагедію ще майже за рік до неї. Вона також написала не один запит і не раз виїжджала на місце і викликала міліцію і поліцію, щоб зупинити незаконні роботи на Хмельницького, 12-14.

Однак правоохоронці і міські чиновники почали реагувати на проблему аварійних будинків тільки після трагедії.

Після обвалу на Хмельницького міська влада нарахувала 48 аварійних будинків у Києві. Крім того, 101 будинок визнаний непридатним для проживання та 150 об’єктів нерухомості є такими, що мають незадовільний технічний стан.

Наприкінці березня нардеп Ігор Луценко заявив, що у самому серці столиці, неподалік від Кабміну і Верховної ради відбувається руйнування чергової пам’ятки архітектури.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ