Кафе у Будинку профспілок будуть брати змором



Фото з facebook Білоцерковця

Столична влада не полишить наміру обгородити небезпечне і незаконне кафе "Каратєль" у Будинку профспілок.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив народний депутат і радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець.

"Станом на 11:30 справа ніяк не просунулася. Біля кафе чергують невідомі персонажі, які вчора були під готелем "Либідь". Комунальники стоять, вичікують. Поліція поки займає нейтральну позицію, ніяк не вмішується у ситуацію просто слідкує за порядком", - сказав він.

"Але у будь-якому випадку ми будемо брати їх змором. Ну не зможуть ці люди тут вічно сидіти. Кафе працювати за такої ситуації не може. Ми їх змором візьмемо. Нікуди вони не дінуться", - сказав Білоцерковець.

Директор КП "Київблагоустрій" Іван Кліпа, який наразі перебуває біля Будинку профспілок, заявив, що у кафе перебуває близько 50 невідомих молодиків, які перешкоджають законній роботі комунальників.

"Ми приїхали ще в 6 ранку. Але змогли демонтувати лише одну рекламну вивіску, бо потім приїхали представники так званого "батальйону "Айдар", близько 50 осіб і стали протидіяти комунальникам. Трьох працівників поштовхали, попхали", - сказав Кліпа.

Він додав, що поранень у комунальників немає, але є синці.

"Наразі ми ведемо переговори з керівництвом поліції, щоб вони забезпечили нам можливість виконання нашої роботи і безпеку співробітників", - сказав Кпіпа.

Він додав, що для того, щоб протистояти "айдарівцям" треба близько сотні правоохоронців.

"Ми будемо старатися провести всі роботи. Але я не можу наражати на небезпеку працівників", - сказав він.

За словами Кліпи, на виконання робіт з демонтажу вхідної групи і встановлення тимчасового паркану, якщо ніхто не буде заважати, комунальникам треба близько 5 годин.

Як відомо, 1 квітня у приміщенні Будинку профспілок в Києві відкрився заклад "Каратєль", розрахований на тих, хто брав участь в АТО.

2 квітня КП "Київреклама"  демонтувало вивіску-назву кафе.

Мер Києва Віталій Кличко 5 квітня заявив, що чергове кафе у Будинку профспілок незаконне.  

А радник мера Дмитро Білоцерковець заявляв, що вхідну групу демонтують, а саме кафе "Каратєль" обгородять до кінця тижня. 

Вранці 7 квітня комунальники приїхали на Майдан, щоб демонтувати вхідну групу та обгородити незаконне кафе.

Їм перешкоджають представники юриста ради профспілок Івана Балабана. 

Восени 2015 року у Будинку профспілок вже відкривався ресторан мережі L’kafa, проте активісти виступили проти. Заклад закрили.

У березні на місці скандального кафе російської мережі у Будинку профспілок відкрили новий заклад – "Кафе на Майдані".

Тоді у Держархбудінспекції запевнили, що не реєстрували жодних документів на реконструкцію приміщень Будинку профспілок під заклад громадського харчування.

У КП "Київреклама" запевнили, що вивіска на кафе розміщена незаконно. А у КМДА наголосили, що і саме кафе працює незаконно.

11 березня Державна архітектурно-будівельна інспекція розпочала перевірку законності експлуатації приміщення в Будинку Профспілок під кафе.

15 березня столична влада заявила, що змушена буде обмежити доступ відвідувачів до кафе у Будинку профспілок, оскільки цей заклад є аварійним.

24 березня комунальники демонтували незаконну рекламну вивіску "Кафе на Майдані" у Будинку профспілок. Заклад закрився.

Ірина Балачук, Українська правда. Київ

 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ