Комунальники намагаються обгородити незаконне кафе у Будинку профспілок



Фото з facebook Білоцерковця

Комунальники намагаються демонтувати вхідну групу та обгородити незаконне кафе "Каратєль", розташоване в аварійному Будинку профспілок. Їм перешкоджають представники юриста ради профспілок Івана Балабана.  

Про "Українській правді. Київ" повідомив народний депутат, радник мера з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець.

"Вранці комунальники виїхали на місце, щоб виконати вимогу комісії з питань надзвичайних ситуацій КМДА – обгородити заклад, розташований в аварійній будівлі, а отже небезпечний для відвідувачі. Наразі комунальники ставлять паркан, а представники Балабана ламають, комунальники ставлять, а вони знов ламають", - сказав він.

Білоцерковець додав, що комунальники прибули на Майдан ще о 6 ранку, однак досі закінчити заплановані роботи не вдалося. Наразі на місце викликали поліцію.

 

"Супротив чинять ті ж люди, що вчора захоплювали готель "Либідь"", - підсумував радник мера. 

У нас нова вивіска... Чекаємо демонтажу від КМДА!

Опубліковано Каратєль 6 квітня 2016 р.

Як відомо, 1 квітня у приміщенні Будинку профспілок в Києві відкрився заклад "Каратєль", розрахований на тих, хто брав участь в АТО.

2 квітня КП "Київреклама"  демонтувало вивіску-назву кафе.

Мер Києва Віталій Кличко 5 квітня заявив, що чергове кафе у Будинку профспілок незаконне.  А радник мера Дмитро Білоцерковець заявляв, що вхідну групу демонтують, а саме кафе "Каратєль" обгородять до кінця тижня.

Восени 2015 року у Будинку профспілок вже відкривався ресторан мережі L’kafa, проте активісти виступили проти. Заклад закрили.

У березні на місці скандального кафе російської мережі у Будинку профспілок відкрили новий заклад – "Кафе на Майдані".

Тоді у Держархбудінспекції запевнили, що не реєстрували жодних документів на реконструкцію приміщень Будинку профспілок під заклад громадського харчування.

У КП "Київреклама" запевнили, що вивіска на кафе розміщена незаконно. А у КМДА наголосили, що і саме кафе працює незаконно.

11 березня Державна архітектурно-будівельна інспекція розпочала перевірку законності експлуатації приміщення в Будинку Профспілок під кафе.

15 березня столична влада заявила, що змушена буде обмежити доступ відвідувачів до кафе у Будинку профспілок, оскільки цей заклад є аварійним.

24 березня комунальники демонтували незаконну рекламну вивіску "Кафе на Майдані" у Будинку профспілок. Заклад закрився.

Ірина Балачук, Українська правда. Київ

 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ