Київ не скорочуватиме 2 тисячі працівників шкіл на вимогу уряду – Старостенко



Фото uznayvse.ru

Київська влада не скорочуватиме 10% непедагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів, як того вимагає уряд.

Про це заявила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, повідомляє сайт міської влади.

"Київський міський голова Віталій Кличко та його команда категорично проти такого способу "заощадження" коштів. Адже таке рішення призведе до зростання напруги у трудових колективах шкіл, збільшення навантаження на працівників, які залишаться працювати, та позбавить заробітку маже 2 тисяч працюючих киян", – підкреслила вона.

При цьому Старостенко зазначила, що міська влада уважно переглядатиме штатний розпис кожного навчального закладу.

"Звичайно, якщо у школі відсутній гардероб, а посада гардеробника передбачена, ми оптимізуємо штат закладу. Але мова йде про максимум 3%, а не 10% працівників", - наголосила чиновник.

Вона також додала, що незважаючи на економічну кризу в країні, Київ уже другий рік поспіль знаходить кошти на муніципальні надбавки вчителям та шукає можливості підвищення зарплат іншим бюджетникам.

Як відомо, згідно із законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо стабілізації фінансового стану держави та удосконалення окремих положень соціальної політики)" від 24 грудня 2015 року, органи місцевого самоврядування повинні скоротити працівників загальноосвітніх шкіл (крім педагогічних) щонайменше на 10%.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ