0,5 га землі біля Майдану, виведені банкірами Черновецького, оформили на офшор


Суд арештував земельні ділянки в Києві на вулиці Архітектора Городецького, 6а площею 0,52 га, продані компанії "Голденберг Ассетс Лтд".

Про це свідчить ухвала Печерського райсуду Києва від 25 березня, пишуть "Наші гроші".

Відзначається, що у 2009 році Київрада на чолі з Леонідом Черновецьким продала цю землю ТОВ "Престижбудсервіс" для будівництва, експлуатації та обслуговування підземного багатоповерхового паркінгу з вбудованими та прибудованими приміщеннями адміністративного, торговельного та громадського призначення.

Однак рішення про продаж землі оскаржили мешканці сусіднього будинку, оскільки згадана ділянка є прибудинковою територією житлових будинків і єдиним проїздом між зазначеними будинками та частиною скверу.

Скриншот з google.com.ua/maps 

У 2011-2012 роках суди скасували рішення Київради про продаж згаданої ділянки, а в 2013 році було скасовано держакт "Престижбудсервісу" на ділянку.

Пропри це у грудні 2013 року "Престижбудсервіс" продав землю ТОВ "Городецький пасаж", а той у свою чергу – кіпрській компанії "Сенатум холдінгс лімітед".

У вересні 2015 року Печерський райсуд заборонив "Сенатум холдінгс лімітед" відчужувати ділянку. Однак власник поділив ділянку на три і в грудні 2015 продав їх лондонській фірмі "Голденберг Ассетс Лтд", оформленій на компанію невідомої юрисдикції "Nebos Ltd".

За даними "Наших грошей", у 2013-2015 роках фірмою "Городецький пасаж" володіли Катерина Александрова і ТОВ "Фортакс Девелопмент Груп", записане на лондонську компанію "Джіппі Девелоперс ЛТД", засновником якої є віргінський офшор "Global Prime Properties Group Ltd".

Тепер співвласником "Фортакс Девелопмент Груп" також значиться Андрій Гнатюк, який був акціонером"Асвіо банку" разом із В’ячеславом Супруненком, екс-зятем мера Києва Леоніда Черновецького. Сьогодні брат В’ячеслава Супруненка – Олександр – є позафракційним народним депутатом.

Компанія "Престижбудсервіс", якій Київрада продала землю, у 2009-2012 роках була оформлена на Сергія Нікіташа (особа з таким ім’ям і прізвищем у Києві відома як адвокат) і ПрАТ "Вадес Кепітал Менеджмент" Олександра Марченка з Донецької області.

У листопаді 2012 року "Престижбудсервіс" переоформили на Людмилу Шабатіну, яка була акціонеркою "Асвіо банку" братів Супруненків.

У 2013-2015 роках "Престижбудсервіс" було записано на десять компаній, частина з яких контролювались ТОВ "Мелоріс Груп", а інша частина – ТОВ "Праденс".

Співзасновником цих фірм сьогодні є Євген Ворчилов, який також був акціонером "Асвіо банку".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ