Вхідну групу кафе "Каратєль" демонтують до кінця тижня



КП "Київблагоустрій" до кінця тижня демонтує вхідну групу незаконного кафе "Каратєль" у Будинку профспілок.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив народний депутат, радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець.

"Ми плануємо зняти вхідну групу цього кафе до кінця тижня, а також обнести будівлю парканом", - сказав він.

Білоцерковець наголосив, що це робиться відповідально до висновку комісії КМДА про те, що Будинок профспілок є аварійним, і перебувати у ньому небезпечно для життя.

За словами радника, планується демонтувати вікна і двері на вхідній групі кафе. Робитиметься це міським коштом, оскільки сама Рада профспілок на заклики влади не реагує.

"Також кафе обгородимо парканом. Наразі ми шукаємо матеріали для паркану на наших штрафмайданчиках. Може, це буде дерев’яний будівельний паркан, або паркан металевий – з профнастилу", - сказав Білоцерковець.

Він додав, що закрити саме кафе Київська адміністрація не має повноважень, бо будівля Будинку профспілок перебуває не у комунальній власності.

"У господарську діяльність підприємства ми не має права вмішуватися. І ми цього не робитимемо. Але ми маємо право на основі висновку комісії про аварійність будівлі демонтувати незаконні конструкції і обнести все парканом, щоб не повторилося те, що ми мали на Богдана Хмельницького", - сказав радник мера.

Він наголосив, що місто зробить усе, щоб убезпечити мешканців.

"Може, вони продовжать роботу, і це буде таке специфічне кафе – перелізти через паркан, поїсти на кістках в аварійній будівлі без вікон", - пожартував Білоцерковець.

КП "Київреклама" вже демонтувало вивіску-назву кафе.

Багато звернень щодо незаконної вивіски на будівлі Ради профспілок м.Києва. Якщо чесно, це вже явище з категорії дражнення. Але, це найлегша з усіх зол, що з нами трапляється. Подолали!)

Опубліковано Наталією Гончаровою 5 квітня 2016 р.

Як відомо, 1 квітня у приміщенні Будинку профспілок в Києві відкрився заклад "Каратєль", розрахований на тих, хто брав участь в АТО.

Мер Києва Віталій Кличко 5 квітня заявив, що чергове кафе у Будинку профспілок незаконне. 

Восени 2015 року у Будинку профспілок вже відкривався ресторан мережі L’kafa, проте активісти виступили проти.

У березні на місці скандального кафе російської мережі "L-Kafa" у Будинку профспілок відкрили новий заклад – "Кафе на Майдані".

У Держархбудінспекції запевнили, що не реєстрували жодних документів на реконструкцію приміщень Будинку профспілок під заклад громадського харчування.

У КП "Київреклама" запевнили, що вивіска на кафе розміщена незаконно.

У КМДА наголосили, що і саме кафе працює незаконно.

11 березня Державна архітектурно-будівельна інспекція розпочала перевірку законності експлуатації приміщення в Будинку Профспілок під кафе.

15 березня столична влада заявила, що змушена буде обмежити доступ відвідувачів до кафе у Будинку профспілок, оскільки цей заклад є аварійним.

24 березня комунальники демонтували незаконну рекламну вивіску "Кафе на Майдані" у Будинку профспілок.

Ірина Балачук, Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ