Поліція вилучила 200 кг "дитячого наркотику" у Києві



Фото поліції

У Києві поліція вилучила більше 200 кілограмів "дитячого наркотику" – "насваю", ввезеного до столиці для розповсюдження серед молоді.

Про це повідомляє сайт Головного управління Нацполіції Києва.

Сім мішків дивної речовини виявили на залізничному вокзалі.

"На місце події прибула слідчо-оперативна група. В ході огляду мішків виявили речовину природного походження зеленого кольору. За попередньою оцінкою експертів, це – "насвай": дрібні кульки зеленого кольору, які при вживанні на декілька хвилин вводять споживача в стан ейфорії",- йдеться в повідомленні.

Фото поліції

Вказану речовину правоохоронці направили на експертизу.  

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Зусилля правоохоронців спрямовані на встановлення власників багажу. Слідство триває.

Як відомо, "насвай" називають "дитячим наркотиком". Це нікотиновмісний продукт, маленькі зелені кульки, зерна з неприємним запахом і смаком. 

Основними компонентами насваю є тютюн, раніше – рослина "нас". До складу також може входити: гашене вапно (замість вапна може використовуватися курячий послід або верблюжий кізяк), компоненти з різних рослин, олія.  

У Києві його можна купити на ринку, де продають сухофрукти. "Найсвай" не заборонений, офіційно наркотиком не визнаний, коштує недорого, тому доступний школярам столиці.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ