Забудовник каже, що зводить на Позняках школу і дитсадок, а не висотки



Проект школи

КП "Житлоінвестбуд-УКБ" не має жодного стосунку до будівництва багатоповерхового житлового будинку на пустирі між будинками на вулиці Пчілки, 5 і Драгоманова, 6/1, натомість зводить у мікрорайоні школу і дитсадок.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили у прес-службі комунального підприємства.

"Відповідно до розпорядження КМДА №793 від 24.05.2013 року КП "Житлоінвестбуд-УКБ" визначено замовником проектування та будівництва загальноосвітньої школи з басейном у 4-му мікрорайоні житлового масиву Позняки, поблизу Слов’янської гімназії, на ділянках 33 і 35 в Дарницькому районі столиці", - йдеться в повідомленні.

Проект школи  

Відзначається, що заплановано побудувати школу на 1 тисячу 440 учнів (48 класів).

"У складі проекту школи передбачається будівництво повноцінного спортивного ядра, яке складається зі стадіону з біговими доріжками, футбольного поля, майданчиків для ігор. Стадіон розрахований для використання учнями двох шкіл, а в позашкільний час – також мешканцями мікрорайону", - пояснили у "Житлоінвестбуд-УКБ".

Також у мікрорайоні зведуть дитячий навчальний заклад на ділянці 36-Б на 280 місць (15 груп, включаючи 4 ясельні).

Проект дитсадка

"Ділянка дитячого дошкільного закладу розташована посередині кварталу та огороджується парканом заввишки 1,6 м і захисною смугою з зелених насаджень. Площа озеленення території дитячого дошкільного закладу становить 49% від загальної території дитсадка", - наголосили у прес-службі.

 Проект дитсадка

У КП додали, що будівництво зазначених об’єктів буде розпочато після затвердження проектно-кошторисної документації у встановленому законом порядку.

Водночас журналіст Олександр Івахнюк наголошує, що забудовник з фракції "Солідарність" обіцяв громаді зберегти озеро у мікрорайоні, а нині хоче його знищити.

"Перед виборами місцевим жителям клятвено обіцяли зберегти озеро біля Слов'янської гімназії та облаштувати навколо нього сквер, що відображено у ДПТ зразка 2012 року. Крім того, до початку будівництва школи і дитсадка потрібно показати місце, куди мають стати на паркування 500 автомобілів, які стоять на трьох самозахоплених парковках між Слов'янською гімназією будинками по Пчілки, 3 а, Драгоманова 6 а та Пчілки, 5. Адже усі машини стануть на газонах, дитячих майданчиках і тротуарах", - сказав Івахнюк.

ДПТ 2012 року. На ньому ще є озеро

Він додав, що єдиним місцем, де ще можна побудувати багаторівневу муніципальну парковку, є пустир біля вулиці Драгоманова, 6/1. Але там збираються будувати житлові будинки ЖК "Традиція".  

Як відомо, раніше журналіст Олександр Івахнюк заявив, що Позняки збираються перетворити на бетонні джунглі. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ