У Києві з'явиться кримськотатарський клас



Фото c-inform.info

У столичній спеціалізованій школі №165 з’явиться національний кримськотатарський  клас.

Таку ідею підтримала директор школи Людмила Вашкулат, пише у facebook Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

"Ідея полікультурності живе в цій школі, в 2011 році ми стали асоційованим членом програми ЮНЕСКО, що передбачає розвиток в культурологічному та гуманітарному напрямах. Тут діти вивчають різні регіони не тільки України, а й інших європейських країн, тому створення національного класу буде логічним кроком, перегукуючись з ідеєю полікульурності, закладеної в навчальній програмі нашої школи", - заявила директор.

На перших батьківських зборах майбутнього класу створили робочу групу, в обов'язки якої увійшли організація заходів, батьківського комітету, надання інформації новоприбулим батькам і складання плану роботи.

"Забути рідну культуру і мову підростаючому поколінню кримських татар не дадуть, а спілкування з українськими однолітками зміцнюватиме комунікацію двох народів, які жили разом так довго, але по-справжньому пізнавати один одного починають тільки тепер", - йдеться в повідомленні Джемілєва.

У Києві з'явиться кримськотатарський клас.Директор спеціалізованої школи №165 Людмила Вашкулат підтримала ідею створен...

Опубліковано Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу 4 квітня 2016 р.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ