Київ розриватиме договори з інвесторами, які "запустили" підземні переходи



Фото eveningkiev.com

Київська влада розриватиме договори із інвесторами, які неналежно облаштовують підземні переходи.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, повідомляє сайт міської влади.

Він доручив шляхово-експлуатаційним управлінням у місячний термін провести ревізії підземних переходів щодо виконання інвесторами зобов’язань про їхнє утримання.  

Пліс нагадав, що за типовим договором про облаштування підземного переходу інвестори мають належно облаштувати перехід і підтримувати його у відповідному такому стані,  мити підлогу двічі на день.

"Звісно, мало хто справді так робить, і кияни регулярно скаржаться на недостатнє прибирання, погане освітлення, розбиті стіни. Такого не повинно бути, міський голова доручив взяти це питання на суворий контроль та вирішити його", – зазначив чиновник.

Пліс нагадав, що підприємці повинні були витратити близько 20 мільйонів гривень на облаштування підземних переходів для киян. Адже стан переходів – це питання безпеки киян, і воно для міської влади є першочерговим.

Чиновник запевнив, що місто готове всіляко сприяти інвесторам, які облаштовують переходи.

Як відомо, Київ підписало інвестдоговори на облаштування 288 підземних пішохідних переходів. За ними підприємці мали організувати місця для торгівлі у тих переходах, і водночас дбати про їхній стан.

На сьогодні торгівля йде повним ходом, а самі переходи дуже занедбані.

Як відомо, у червні 2015 року у Києві створили спеціальне управління "Управління по утриманню пішохідних переходів" при КП "Київблагоустрій", яке має контролювати стан підземних пішохідних переходів міста.

У квітні 2015 року міська влада обіцяла, що підземні переходи у столиці перетворять на справжні витвори мистецтва.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ