У бетонних джунглях Позняків хочуть вліпити ще одну висотку і замурувати озеро



На цій ділянці між будинками планують вліпити висотку

У мікрорайоні "Позняки-4" незабаром може вирости чергова висотка – Київрада передала 75 соток землі ТОВ "Пайнері парк" для будівництва житлових будинків.

Про це пише журналіст Олександр Івахнюк.

 "Йдеться про ділянку у мікрорайоні "Позняки-4", яка, скоріш за все, матиме поштову адресу вул. Драгоманова, 10. Там років 8 тому почали будувати житловий будинок і одразу закінчили. Фірма, якій виділили цю землю, купила недобудований об’єкт з готовністю 5 відсотків (читай, недоритий котлован і паркан навколо нього) і ще до ухвалення рішення Київради почала облаштовувати відділ продажу квартир у майбутньому будинку", - відзначає журналіст.

На Драгоманова, 10 має бути житлова висотка 

Він відзначив, що на цьому місті знову виросте житло, попри те, що у єдиній школі мікрорайону – Слов’янській гімназії – вчиться вдвічі більше дітей, ніж має вчитися, величезна черга у дитсадок, а машини уже паркуються навіть на проїжджій частині.  

"Де стоятимуть автомобілі жителів, куди ці діти ходитимуть у школу, дитсадок? Де поліклініка для всіх цих людей?  Жодного з цих запитань не прозвучало на пленарному засіданні від депутатів. У документах немає жодних заперечень голови РДА", - додає Івахнюк.

А тут дитсадок. Стоянки для авто у планах забудовників немає

Водночас він додав, що у цьому мікрорайоні планується ще більша біда – на пустирі між будинками на Пчілки, 5 і Драгоманова, 6/1 планують звести ще одну житлову висотку.

 На пустирі між будинками на Пчілки, 5 і Драгоманова, 6/1 - ще висотка. Знов житлова

"За рік почнеться будівництво школи і дитсадка поряд зі Слов’янською гімназією на території тимчасових паркувальних майданчиків. 500 машин залишаться без паркомісця. Де вони стануть?", - зазначив журналіст.

 Озера теж у майбутньому не передбачено - його закатають в асфальт. Під стадіон 

Він додав, що перед виборами кандидати у депутати Київради масово обіцяли зберегти у вигляді скверу озерце біля Слов’янської гімназії. Але зараз на проекті, який розробляє фірма депутата від "Солідарності" В’ячеслава Непопа, жодної зеленої зони немає – на місці озера буде стадіон.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ