Суд відмовився повернути крісло екс-директору басейну "Юність". Документ



Фото КМДА

Апеляційний суд Києва відмовив у поновленні на посаді колишнього директора Школи вищої спортивної майстерності міста Києва – басейну "Юність" Олега Гатченка.

Про це повідомляє сайт Київської адміністрації.

Також суд відмовив у поверненні Гатченку коштів заробітної плати за час його відсутності та відшкодування моральної шкоди.

Заступник голови КМДА Ганна Старостенко назвала таке рішення "крок на шляху до очищення міста від нечистих на руку керівників".

Фото  kievcity.gov.ua  



"Більше року тому ми звільнили директора басейну "Юність" через користування підробними документами, зловживання службовим становищем та використання бюджетних коштів не за призначенням. Незважаючи на відкриті кримінальні провадження, рішенням суду його було поновлено на посаду, однак місто звернулося з апеляцією щодо недопущення його поновлення", – сказала чиновниця.

Вона зауважила, що це не поодинокий випадок у Києві.

"На жаль, стара система пручається, і директори, звільнені за службові зловживання, намагаються поновитися на посадах через судові рішення. Тим не менш, позиція міста принципова: якщо людина не відповідає займаній посаді, здійснює аморальні вчинки, порушує педагогічну етику або зловживає коштами київської громади, вона має піти", - наголосили Старостенко.

Зокрема, за її словами, минулого року у Києві було звільнено 5 директорів освітніх закладів. Троє з них через судові рішення намагалися повернути собі керівні посади.

"Буквально тиждень тому суд відмовився поновити колишнього директора Введенської гімназії № 107 Подільського району. Також ми вже двічі звільняли керівників Голосіївського ліцею № 241 та ліцею № 38", - сказала заступник голови КМДА.

Вона висловила сподівання, що спільними зусиллями міської влади, громадськості та правоохоронців Київ зможе перемогти корупцію. 

Як відомо, басейн "Юність" - останній у Києві, що перебуває у муніципальній власності.

Конфлікт довкола басейну виник у січні минулого року.

Колишній директор Олег Гатченко намагається через суд поновитися на посаді, але колектив і батьки дітей категорично проти цього.

Працівники побоюються, що басейн можуть здати в оренду фірмі матері Гатченка, або і взагалі продати.  

У спробі рейдерського захоплення муніципального басейну звинувачували також депутата від Радикальної партії Ляшка та екс-спортсмена Дениса Силантьєва. Мовляв, саме він наполягає на поверненні Гатченка на посаду керівника "Юності".  

29 березня мер Києва Віталій Кличко запевнив, що басейн "Юність" на вулиці Бастіонній працюватиме за своїм профільним призначенням, а корупціонери на посади не повернуться.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ