У Кличка розповіли, як здешевлять вартість компослуг



Фото stanislavske.tv

Столична влада має намір провести у Києві заходи з енергозбереження, щоб вплинути на вартість комунальних послуг для киян.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє сайт міської влади.

"Перед міською владою стоїть непросте завдання – збалансувати вартість комунальних послуг та платоспроможність населення. Ми говоримо не про тариф, а про ціну послуги для населення, на яку ми можемо вплинути шляхом проведення енергозберігаючих заходів", - сказав він.

Чиновник наголосив, що при цьому потрібно не втратити якість послуги. Зробити це можна шляхом модернізації існуючої системи теплозабезпечення міста.

"У Києва унікальна система теплопостачання, достойної альтернативи їй немає. Однак рівень зношеності мереж і теплогенеруючих потужностей високий. Сьогодні необхідно знаходити додаткові ресурси для модернізації теплової інфраструктури: придбання теплоутилізаторів, горілок, гідромуфт тощо", – сказав Пантелеєв.

Він наголосив, що після завершення програми встановлення лічильників міська влада планує зайнятися питанням регулювання теплоспоживання у житлових будинках столиці. Для цього у будинках встановлюватимуть індивідуальні теплопункти та системи погодного регулювання.

"Для виконання цих завдань необхідні значні кошти. Тут не обійтися без розробки державних цільових програм, які б передбачали залучення доступних та вигідних кредитів. І мова тут іде не лише про Київ, але й про Україну в цілому, яка повинна розпочати жити в умовах ідеології енергозбереження ", – резюмував Пантелеєв.

Як відомо, на початку березня мер Києва Віталій Кличко заявив, що підвищувати тарифи на комунальні послуги можна тільки після узгодження з громадою. 

29 грудня 2015 року НКРЕКП схвалила прогнозний проект тарифів на теплоенергію, центральне опалення та гарчу воду для "Київенерго".

Передбачається, що тариф на тепло для населення зросте на приблизно 12% - з нинішніх  657,24 грн/Гкал (з ПДВ) до 742,53 грн/Гкал (з ПДВ), або з 16,14 гривні до 17,28 за кв.м. опалювальної площі.

Крім того, з 1 березня зріс тариф на електроенергію. Вартість збільшиться в середньому на 25% (для споживачів, які використовують до 600 кіловат на місяць – ред.) і становитиме 57 копійок – 1,56 гривні за кіловат.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ