У столиці запустили інтерактивну карту парковок



Департаментом транспортної інфраструктури КМДА запустив інтерактивну карту паркувальних майданчиків столиці.

Як повідомляє відомство у facebook, вона повинна стати "одним з перших антикорупційних інструментів в сфері паркування".

За допомогою цього ресурсу можна дізнатися точну адресу майданчиків в кожному з районів Києва, кількість машиномісць, площу майданчика (загальну і безпосередньо для паркування), кількість пільгових місць, режим роботи, назву обслуговуючого підприємства і вартість паркування.

 Скриншот з карти

Також кожний громадянин може звернутись з пропозицією або скаргою за телефонами зворотного зв’язку, розміщеними на карті.

Скриншот з карти

Як відомо, 18 березня мер Києва Віталій Кличко заявив, що у столиці викрили корупційні схеми чиновників КП "Київтранспарксервіс" і паркувальників, які щомісяця привласнювали по 1,5 мільйона гривень.

5 лютого на посаду директора КП "Київтранспарксервіс" Кличко призначив Артема Шамрая.

Раніше Кличко заявив, що має намір створити в столиці широку мережу платних парковок і домогтися прийняття закону про евакуацію неправильно припаркованих авто. 

У 2014 році одне паркомісце КП "Київтранспарксервіс" приносило місту дохід у сумі 1 гривня 10 копійок на місяць.

Київрада прогнозувала 200 мільйонів гривень надходжень від оплати паркувань у 2015 році при реалізації Концепції розвитку парковочного простору на 2015-2020 роки.

Українська правда. Київ 

 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ