Солідарність оскаржує створення райрад у Києві – Самопоміч



Фото brovary.pravo-znaty.org.ua

Фракція "Самопоміч" у Київраді заявляє, що фракція "Солідарність" оскаржує у суді створення райрад у Києві.

Про це повідомляє прес-служба "Самопомочі".

"22 березня Окружний адміністративний суд Києва своєю ухвалою зупинив провадження в адміністративній справі № 826/1893/16 за позовом Київської міської організації Політичної партії "Об’єднання "Самопоміч" з вимогою визнати протиправною бездіяльність Центральної виборчої комісії", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що причина зупинки провадження – судовий позов Катерини Кириченко, члена партії "Солідарність", депутата Київради минулого скликання від УДАРу.

"Кириченко подала позовну заяву до Київради з вимогою визнати протиправним рішення Київради від 23 липня 2015 року "Про управління районами міста Києва", яким були утворені районні ради та призначенні перші вибори до них на 27 березня 2016 року, та скасувати його", - йдеться в повідомленні.

Судове провадження проти ЦВК зупинили до набрання чинності рішення в адміністративній справі Кириченко.

"Враховуючи викладене та зважаючи на практику розгляду адміністративних справ (з урахуванням апеляційної інстанції), розгляд адміністративної справи може затягнутися на невизначений термін", - додали у "Самопомочі".

Як відомо, 23 липня 2015 року Київрада прийняла рішення "Про управління районами міста Києва", за яким управління районами у Києві має здійснюватися районними радами.

Центральна виборча комісія призначила на 27 березня 2016 року вибори депутатів до районних рад Києва.

Початок виборчого процесу було оголошено на 6 лютого 2016 року.

27 січня Окружний адміністративний суд Києва призупинив вибори до райрад Києва. ЦВК подала апеляцію.  

29 січня представники 7 політичних сил підписали спільне звернення до президента з проханням забезпечити проведення виборів у районні міські ради Києва 27 березня.

А також подали заяви до Генеральної прокуратури та до Національного антикорупційного бюро.

1 лютого представники демократичних політичних сил спільно подали документи про реєстрацію членів районних у місті Києві виборчих комісій до Центральної виборчої комісії.

3 лютого ЦВК завершила прийом подань щодо кандидатур до складу районних виборчих комісій на виборах до райрад Києва 27 березня.

5 лютого Окружний адмінсуд Києва надав Центральній виборчій комісії роз’яснення рішення від 27 січня. За ним ЦВК заборонено формувати районні виборчі комісії для підготовки і проведення виборів до райрад Києва, призначених на 27 березня. 

Мер Києва Віталій Кличко не сказав чітко, чи підтримує відновлення райрад у Києві, чи ні. Він переконаний, що перш ніж говорити про райради – їх питання має бути врегульоване законодавчо - Верховною радою, а повноваження чітко визначені.

11 лютого вісім політичних партій вимагали у мера Києва та Київради звернутися до ЦВК для призначення нової дати виборів до райрад, але не пізніше квітня 2016 року.

17 лютого Апеляційний адмінсуд фактично відтермінував вибори у Києві, перезапустивши судовий процес щодо райрад за новим позовом ГО "Наждак".

Після цього депутати кількох фракцій Київради вимагали призначити вибори на 29 травня. Для цього вони просили мера Києва і Київраду звернутись з відповідним проханням до ЦВК.  

3 березня Київрада відмовилася просити ЦВК про призначення виборів до райрад Києва на 29 травня. 

В середині березня "Об’єднання "Самопоміч" зареєструє у Верховній Раді законопроект про призначення виборів до райрад Києва на 29 травня 2016 року.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ