Воду у Деснянському водозаборі можуть отруїти – екологи


Столичні екологи заявляють, що воду у Деснянському водозаборі можуть отруїти азотними добривами.

Про це у facebook написав активіст Національного екологічного центру Олександр Соколенко.

"Мешканці села Новосілки під Києвом б`ють на сполох: невідомі розорали 500 гектарів заплавних луків поблизу Десни у 10 кілометрах вище Деснянського водозабору. У деяких місцях сільгоспроботи ведуться на відстані 15 метрів від берега річки. На сьогодні поблизу розореної заплави просто неба розміщено 60 тонн азотних добрив, які незабаром вноситимуться у ґрунт", - написав він.

Еколог пояснив, що у зв’язку з тим, що розорена ділянка знаходиться у заплаві, яка регулярно обводнюється в період водопілля, існує ризик потрапляння хімічних сполук (добрив та гербіцидів, що використовуються у сільгоспвиробництві) у воду Десни.

"Це призведе до критичного погіршення стану питної води, якою користуються мешканці Києва. Забруднення води хімічними сполуками може відбутись навіть під час інтенсивних опадів, коли дощова вода разом із хімією потраплятиме безпосередньо до річки", - підсумував Соколенко.  

Воду у Деснянському водозаборі можуть отруїти.Мешканці села Новосілки під Києвом б`ють на сполох: невідомі розорали 500...

Опубліковано Oleksandr Sokolenko 23 березень 2016 р.

Як повідомив Соколенко "Українській правді. Київ", наразі НЕЦУ готує запити у відповідні інстанції та пише звернення до прокуратури та екоінспекції.  

"Також радимо місцевим активістам протестувати та блокувати роботу, бо вони сьогодні-завтра внесуть добрива, якщо їм не перешкодити", - підсумував еколог.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ