У київських парках розводитимуть білок



Фото УП. Київ

КО "Київзеленбуд" має намір розводити білок у зелених зонах та парках столиці.

Про це у  facebook повідомив керівник комунального об’єднання Сергій Симонов.

"Що може бути кращим ніж під час прогулянки парками столиці зустріти маленьких та чарівних білок, яких можна погодувати з власних рук?", - написав Симонов.

Він наголосив, що саме ці маленькі тварини – є показником екологічності зелених зон.

Фото УП. Київ

"Тому "Київзеленбуд" шукає фахівців-активістів, які б допомогли нам створити умови для комфортного проживання та розведення білок у парках Києва", - написав він.

Симонов закликав усіх зацікавлених писати в офіційну групу КО "Київзеленбуду" у facebook.

"Давайте разом перетворювати зелені зони на особливі місця для відпочинку!", - закликав Симонов. 

Що може бути кращим ніж під час прогулянки парками столиці зустріти маленьких та чарівних білок, яких можна погодувати з...

Опубліковано Sergey Symonov 21 березень 2016 р.

Як пояснив Симонов "Українській правді. Київ", на сьогодні у Києві є білки лише в кількох парках – парку імені Рильського, Парку Партизанської слави, у парку КПІ та у скверику біля "Київзеленбуду".

"Загалом їх небагато в Києві, але білки – у це і показник екологічності, і позитив для відвідувачів, коли можна постукати горішками, білки прибіжать, і можна їх погодувати. Ми мріємо, щоб білки були у кожному парку Києва", - сказав Симонов.

Він додав, що білок не відловлюватимуть десь в лісах, а купуватимуть білок, яких розводять, для них зроблять будиночки, які вішатимуть на дерева, і там триматимуть білок, щоб вони звикли до нового середовища.

"Ми шукаємо волонтерів, які будуть слідкувати за цими тваринками, контролювати,я к вони приживаються, підгодовувати. Фактично, у кожної білки має бути опікун, доти, доки вона не зрозуміє, що от її новий дім, тут вона може сама жити, розмножуватися", - сказав Симонов. 

Ірина Балачук, Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ