9 політсил під ЦВК вимагали проведення виборів до райрад у Києві



21 березня дев’ять демократичних політичних сил вимагали від ЦВК призначення виборів до районних рад Києва на 29 травня.

Про це повідомляє прес-служба "Об’єднання "Самопоміч" у Київраді.

"Відповідно до чинного законодавства, 21 березня – останній день, коли ЦВК може призначити вибори в Києві на 29 травня", - йдеться в повідомленні.

За словами голови фракції "Об’єднання "Самопоміч" в Київраді Сергія Гусовського, виборчий процес у Києві було зірвано за допомогою трьох інструментів: політичного замовлення, спотвореного правосуддя та бездіяльності ЦВК.

 

"Ми проти політичних фобій, що перетворили Київ у аутсайдера з децентралізації", – заявив він під час мітингу під ЦВК.

Участь в акції взяли також "Батьківщина", "УКРОП", "Свобода", "Демальянс", "Громадянська позиція", "Республіка", "Сила Людей", "Національна Демократична партія України" та інші.

Представники політичних сил передали голові ЦВК Михайлу Охендовському звернення народних депутатів України з вимогою призначити вибори до райрад столиці.

 

Як відомо, вперше за історію незалежної України виборчий процес до районних рад у Києві був зупинений ухвалою Окружного адміністративного суду Києва від 27 січня.

29 січня представники демократичних політичних сил звернулися до президента та подали заяви до Генпрокуратури і Національного антикорупційного бюро щодо винесення завідомо неправосудного рішення суддею Окружного адмінсуду столиці.

Окрім того, "Об’єднання "Самопоміч" зареєструвало у Верховній Раді законопроект про призначення виборів до райрад Києва на 29 травня 2016 року.

Фото "Самопомочі" та "Укропу"

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ