У Києві хочуть запустити єдину платформу петицій для всієї України



Фото sky-webs.com

Владі варто запустити єдину Всеукраїнську платформу електронних звернень громадян.

Про це заявив секретар Київради Володимир Прокопів, повідомляє прес-служба Київради.

За його словами, з моменту запуску сайту петицій у Києві (2 листопада 2015 року – ред.) було опубліковано практично 3 тисячі звернень.

24 із них набрали необхідну кількість голосів (більше 10 тисяч) і вже прийняті до розгляду.

"Ці електронні ініціативи вже вирішуються і втілюються в життя. Наприклад, петиція про унеможливлення знищення історичних пам'яток – із цього виплив проект рішення про заборону забудови історичного центру Києва, який успішно підтримали міські обранці. І петиція про запровадження нічних маршрутів у столиці, яка вже активно реалізується", – розповів Прокопів. 

Успішним є сервіс е-петицій і в Івано-Франківську, а на сайті петицій до президента, який запрацював у вересні 2015 року, уже створена 21 тисяча петицій, проголосували майже 4 мільйони осіб, 37 звернень набрали необхідну кількість голосів (25 тисяч).  

На думку Прокопіва, єдина платформа е-петицій сприятиме ефективному вирішенню нагальних проблем громадян, бо у різних містах людей турбують одні й ті ж питання.

Він пояснив, що теми, які найчастіше підіймають люди через петиції – щодо врегулювання вигулу собак, освітлення пішохідних переходів, заборони використання поліетиленових пакетів, створення пунктів прийому пластику, батарейок, люмінесцентних ламп тощо – стосуються всієї України, і вирішити їх можна комплексно. 

Міська влада Києва, заступник голови Адміністрації президента та секретарі Івано-Франківської й Чернігівської міських рад домовилися напрацювати своє бачення удосконалення механізму петицій та подати відповідні пропозиції до Адміністрації президента.

  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ