Кличко пригрозив, що може перервати конкурс на головного архітектора столиці



Фото з сайту КМДА

Мер Києва Віталій Кличко закликав конкурсну комісію нарешті обрати головного архітектора столиці, інакше він буде вимушений перервати конкурс.

Про це він заявив під час засідання комісії з проведення конкурсу на посаду головного архітектора Києва 18 березня, повідомляє сайт міської влади.

"Я знаю, що в усіх членів комісії є різні думки, проте мета єдина – відкрито обрати кандидатуру головного архітектора Києва. Я закликаю всіх членів комісії відкинути особисті амбіції та знайти консенсус. Інакше я буду вимушений перервати конкурс та констатувати, що комісія не впоралася із завданням, покладеним на них киянами", – підкреслив Кличко.

При цьому він додав, що комісія має виправити усі помилки та довести свою роботу до кінця, обравши для Києва кандидатуру головного архітектора.

Як відомо, ще перед початком конкурсу більше сотні столичних проектів та ініціатив просили Кличка забезпечити прозорість та незаангажованість цього конкурсу.  

На початку конкурсу активісти висловили побоювання, що столичні чиновники мають намір максимально непомітно для громади призначити головного архітектора Києва. 

2 березня конкурсна комісія відмовилася від зобов’язань щодо критеріальної оцінки кандидатів та вибрала фіналістів "плюсиками". Так було відібрано 5 фіналістів.

Тоді спільнота активістів відкликала своїх членів з конкурсної комісії: Євгенію Кулебу та Наталію Кондель-Пермінову.

Вони також оголосили про можливість судової блокади поточного конкурсу до вступу в силу в травні нового закону про Державну службу, згідно з яким критеріальна оцінка буде єдино можливою.

Після низки публічних консультацій, експерти та активісти напрацювали сім конструктивних пропозицій до конкурсної комісії, які дозволять повернути суспільну легітимність конкурсу.

Наразі конкурс затягується. Раніше столична влада запевняла, що з 29 лютого до 4 березня будуть проходити публічні презентації 5 кандидатів-фіналістів у Колонній залі КМДА за участю громадськості.

А 11 березня мало бути фінальне засідання комісії, де мали оголосити переможця конкурсу. Однак цього не сталося. 

Згодом керівник конкурсної комісії Олександр Спасибко заявив, що фіналісти презентують свої стратегії громадськості з 14 по 18 березня. Однак 14 березня презентації так і не розпочалися.

Під час засідання комісії 15 березня активісти влаштували під мерією концерт. Октет "Дніпро" зіграв кілька пісень про Київ, щоб члени комісії робили правильний вибір. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ