Киян просять на годину вимкнути світло 19 березня



Фото bug.org.ua

19  березня Київ долучиться до всесвітнього природоохоронного руху – Години Землі – увечері в центрі міста вимкнуть декоративне освітлення низки пам’яток.

Акція стартуватиме о 20:30, повідомляють у facebook Всесвітній фонд природи (World Wide Fund for Nature).

Столичних жителів просять разом із цілим світом вимкнути світло на 1 годину, щоб "зробити нашу Планету кращим домом для наступних поколінь".

Як повідомляє сайт міської влади, до акції долучиться і Київська адміністрація.

"У суботу в центрі столиці на годину вимкнуть декоративне освітлення найбільш відомих архітектурних пам’яток", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, вимкнуть підсвітку монументу "Батьківщина-мати", Національного музею історії України у Другій світовій війні, будівлі Міністерства Закордонних справ, Монументу Незалежності і флагштоку на Майдані Незалежності.

Також вимкнуть архітектурно-декоративне освітлення дзвіниці Михайлівського монастиря, Успенського собору та дзвіниці Києво-Печерської Лаври, Софіївського собору та дзвіниці.

Фото з facebook

Долучаться до екологічної акції і структурні підрозділи КМДА та комунальні підприємства, вимкнувши на годину освітлення та електричні прилади, які не є суттєво важливими для життєдіяльності міста та окремих підприємств.

Крім того, в цей день у Київському зоопарку відбудуться тематичні природоохоронні заходи, присвячені Годині Землі.

Міська влада закликає киян також долучитися до заходу та о 20:30 19 березня на годину вимкнути світло та електричні прилади.

"Здавалося б, яка дрібниця в масштабах Планети – вимкнути за собою світло в кімнаті, здати макулатуру на переробку чи пройтися пішки до роботи… Та саме з таких дрібниць складаються великі справи!", - наголошують організатори акції.

"Уявіть – тисяча людей посадила по одному дереву – ось вам і ліс! Мільйон людей закрутили кран, коли чистили зуби – річку врятували від пересихання. Мільярд людей вимкнули світло, виходячи з кімнати – одна ТЕС не потрібна", - пояснюють у WWF в Україні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ